8x activiteiten voor in de sneeuw, voor extra sneeuwpret!

Het sneeuwt nu al een aantal dagen, de een is er blij mee de ander niet. We hadden het allemaal niet echt nog zien aankomen dat het in februari nog ging sneeuwen, maar toch is het gebeurt. Maar wat voor activiteiten valt er allemaal te doen in de sneeuw?

Sneeuwballen gevecht

Deze kennen we allemaal en zouden we allemaal wel eens een keer gedaan hebben, sneeuwballen gevecht.

Sneeuwpop maken

We hebben vast ten zeker ook allemaal wel eens een sneeuwpop gemaakt, maar je kan je sneeuwpop ook leuk aankleden met bijvoorbeeld een pruik en een sjaal. Of je hele familie na maken. Succes!

Verven in de sneeuw

Dit is zo leuk en heel makkelijk te maken. Pak wat  waterverf, wat water en spuitflesjes. Doe een paar druppels  van het waterverf met water in de spuitflessen en voilá! Verven maar!

Foto’s

Hou je van foto’s maken, en dan vooral natuurfoto’s. Dit is je kans! Pak je camera, ga naar buiten en maak de mooiste natuurfoto’s. Misschien ben je wel een geboren talent.

Wandelen

Ga een goed stuk wandelen in de sneeuw, voor dat je het weet is het weer weg. Het bos ziet er altijd extra mooi uit met sneeuw op alle takken. Wanneer je vroeg op de dag gaat wandelen heb je ook nog kans dat je bijvoorbeeld herten ziet. Als beloning kan je thuis lekker warme chocolademelk drinken!

Voetsporen

Tijdens het wandelen zie je vaak ook voetsporen van dieren, bedenk welke dieren het zijn geweest en waar ze naartoe zouden gaan.

Iglo

Probeer een zo stevige mogelijke iglo te bouwen. Pak bijvoorbeeld een bakblik voor cake en doe daar wat sneeuw in zodat je ook echt bakstenen krijgt en maak zo je iglo.

Einde

Eindig de dag met warme chocolade melk, onder een dekentje, met een leuke film op of binge je favoriete serie. Lekker warm en knus! Steek ook wat kaarsjes aan voor extra gezelligheid.

Blijf jij liever binnen, omdat je niks met sneeuw hebt? Ben je natuurlijk ook welkom om mijn blog verder te ontdekken en te lezen!

Wat voor activiteiten doe jij het liefst tijdens de sneeuw?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.