9 manieren om heerlijk te kunnen ontspannen.

Na een drukke dag op werk/school is het weer eens tijd om te gaan ontspannen. Weg met alle gedachtes over werk, school, stress en dingen die nog op de to do list. Even helemaal zen worden. Toch is ontspannen in realiteit vaak moeilijker dan dat het lijkt. Vaak denk je toch nog even over wat er morgen op de to do list staat en ga je thuis toch nog even aan de slag. Met deze 9 manieren ga alsnog heerlijk ontspannen!

Mediteren

Voorheen werd mediteren gezien als iets ‘zweverigs’, maar de laatste tijd is het helemaal in. Mediteren wordt over het algemeen gezien als iets wat ontspannend werkt, dat is dus wat we moeten hebben! Je pakt een moment op de dag waar je gaat zitten en stil voor je uit staart of je ogen dicht doet. Je let hier bij op je ademhaling en verder vergeet je alles. Je maakt dus je hoofd helemaal leeg. Het lijkt simpel, maar je bent al gauw afgeleid door je gedachtes. Het is dus nog best een hele uitdaging, maar als het lukt ben je daarna helemaal zen.

Wandelen

Door te gaan wandelen, maak je vaak je hoofd ook leeg. Dit kan je zowel met als zonder de hond. Zo kan je lekker uit gaan waaien na een drukke dag. Het is ook heerlijk om oortjes in te doen en na wat muziek te luisteren tijdens het lopen.

Rustgevende geuren

Uit onderzoek is gebleken dat je van de geuren lavendel, rozemarijn, jasmijn en vanille een rustig word, ze hebben namelijk een kalmerende werking op de mens. Je kan er dus voor kiezen om je kamer of huis te vullen met deze geur. Dit kan in de vorm van kaarsen en/of geurstokjes.

Sporten

De een zal deze tip snappen, de ander verklaart me voor gek. Ik heb altijd het gevoel dat ik na het sporten meer energie heb en mijn hoofd helemaal heb leeggemaakt. Ideaal dus om te doen als je wilt ontspannen en ook nog eens super gezond!

Lekker eten

Er zijn een aantal etenswaren waar je rustig van wordt. De etenswaren die je laat ontspannen zijn noten, zaden, eieren, pure chocolade en vis. Een heerlijke manier om te gaan ontspannen dus!

Film/serie kijken

Wat ook ontspannend is en wat je tijdens al dat lekkere eten van hierboven kan gaan doen is, een goede film of serie kijken! Als je dan helemaal in het verhaal zit, hoef je ook helemaal nergens anders aan te denken.

Boek lezen

Als je een goed boek hebt, raad ik je zeker aan om een avondje lekker te gaan lezen. Dit is de manier om te ontspannen en weg te dromen in een goed boek of juist wijzer te worden.

Bad/douche

In een heerlijk warm bad of warme douche word toch iedereen ontspannen van. Tijdens een warme douche of bad raken alle spieren los en komen zij tot rust. Dit is dus heerlijk als je spierpijn hebt. Verder is dit ook goed voor je bloedstroom van je spieren naar je huid. Nog een reden om een extra lange warme douche of bad te nemen!

Skincare

Waar ik echt heerlijk van kan genieten en ontspannen is een goede skincare. Je verzorgd en maakt je huid helemaal schoon en het werkt ook nog eens rustgevend. Weg met alle onzuiverheden en hallo zacht, schoon huidje.

Lees ook mijn wekelijkse uitgebreide skincare routine.

Op welke manier ontspan jij het liefst?

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.