De 13 leukste hobby’s voor binnen en buiten.

Het word steeds weer mooier weer en we mogen steeds meer, toch zitten er nog veel thuis. Voor die mensen en alle mensen die nog wat hobby’s zoeken, ben ik op zoek gegaan naar de 13 leukste hobby’s voor binnen en buiten. Lees je mee?

Hobby’s voor binnen.

Koken of bakken

Hoe leuk (en lekker) is het om nieuwe recepten uit te proberen. Zo ben je lekker lang bezig in de keuken en heb je ’s avonds iets heerlijks op tafel. Dit kan zowel avondeten zijn als toetje. Mijn maag begint al te knorren bij het idee ervan!

Lezen

Zelf ben ik de laatste tijd heel veel aan het lezen. Zo vind ik de boeken you are a badass en happy life 365  echte aanraders! Je kunt bij boeken jezelf ontwikkelen, maar je kan ook heerlijk wegdromen bij een fictieboek. Waar je ook voor kiest, je hersenen zijn blij met jou!

Make-up/nagels

Hou je je graag bezig met make-up en je uiterlijk? Probeer dan nieuwe make-uplooks uit, denk bijvoorbeeld aan looks voor feestje, etentje of familieuitje. Zo zie jij er stralend uit als het weer allemaal kan. Ook kun je bijvoorbeeld je nagels verzorgen en lakken.

Creatief

Ben jij iemand die graag met zijn/haar handen bezig is? Hou je ervan om creatief bezig te zijn? Dan zijn deze hobby’s perfect voor jou. Je kan namelijk lekker gaan schilderen, tekenen, knutselen of aan diamond painting doen. Zo vliegen de uren voorbij en heb jij iets moois gemaakt. Misschien voor jezelf en misschien als cadeautje.

Bullet Journal

Een Bullet Journal is een creatieve dagboek, kalender en notitieboekje in één. Met deze hobby ga je je nooit vervelen! Je kunt veel ideeën op doen op social media zoals Pinterest of andere sites.

Schrijven

Heb jij een grote fantasie of heb je veel ideeën en hou je ervan om te schrijven? Doe dit dan. Dit kan doormiddel van een dagboek, notitieboek of op je laptop. Verder kan je ook altijd iets met wat je hebt geschreven. Zo kan je misschien wel een blog beginnen!

Sporten

Ook zonder sportscholen kan je prima sporten. Zoek bijvoorbeeld op wat voor oefeningen voor jou interessant zijn. Ik ben bijvoorbeeld Pamela Reif gaan volgen op Instagram en Youtube aangezien zij van allerlei oefening laat zien.
SportSport
Puzzelen

Puzzelen is in deze lockdown weer razend populaire geworden. Misschien ben jij al aan het puzzelen of heb je dit nog niet overwogen. Je hebt meerdere soorten puzzels. Zo heb je de legpuzzels, maar je hebt ook allerlei puzzelboekjes zoals sudoku en anderen puzzels.

Yoga

Yoga is ontzettend goed voor je lichaam en geest en ook nog eens super ontspannend. Je kunt online yogalessen volgen, denk bijvoorbeeld aan apps die yogalessen aanbieden, maar ook via youtube.

Hobby zoeken buitenshuis

Fotograferen

Zelf vind ik het heerlijk om met mijn camera op pad te gaan, vooral nu de bloemetjes langzamerhand weer komen en het Lente weer terugkomt. Ik raad je dan ook echt aan om een keer te gaan wandelen en lekker je fotocamera of telefoon mee te nemen. Gegarandeerd dat je met mooie foto’s thuis komt!

Natuur ontdekken

Ga lekker naar buiten, naar het bos of het strand. Wandel, fiets en geniet van de natuur om je heen. Nodig wat vriendinnen uit en maak het gezellig door misschien ergens te gaan picknicken.

Tuinieren

Tuinieren kan zowel buiten als binnen. Zo kan je je tuin verzorgen, plantjes planten, tuin snoeien of zelfs je eigen moestuin beginnen. Maar ook binnen kan je wat planten neerzetten zodat het binnen ook gezelliger word!

Stedentrips

Ga naar steden waar je normaal nooit heen gaat en kijk wat daar te doen valt. Ook kun je je verdiepen in het cultuur van je eigen stad of naar dorpjes gaan waar je nog nooit bent geweest.

Wat zijn jouw hobby’s?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

1 Comment

  • Reply elisemayann 13 maart 2021 at 14:48

    Leuk artikel! Ik ga zelf graag hardlopen. Vooral in de ochtend.

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.