De apps op mijn telefoon die ik het meest gebruik.

We gebruiken allemaal heel de dag door apps op onze telefoon. De ene heeft meer spelletjes op zijn/haar telefoon en de andere gebruikt meer social media. In dit artikel laat ik jullie de apps op mijn telefoon zien die ik het meest gebruik.

Beginscherm.

Als je mijn telefoon ontgrendeld, krijg je dit beeldscherm te zien. Zoals je kan zien zit mijn telefoon vol met allerlei mapje, dit vind is fijn en overzichtelijk. Ik ga zometeen alle mapjes 1 voor 1 af en vertel welke apps erin staan maar eerst vertel ik over de apps die je hier al kunt zien. Onder in het balkje zie je een aantal apps. Waarschijn kennen jullie deze apps al, maar ik benoem ze toch even. Links zien jullie de standaard app die op elke telefoon staat namelijk de app waarmee je kan bellen. Hiernaast staat Whatsapp, de app die jullie ook allemaal op jullie telefoon hebben staan en waarmee je kan appen. Daarnaast staat Snapchat, hiermee kan je foto’s en filmpjes maken en naar elkaar toe sturen of in je verhaal zetten zodat iedereen het kan bekijken. Als laatst zie je de app Spotify, hiermee kan je luisteren naar je favoriete artisten en hun muziek, maar ook naar een podcast.

Beginscherm.

Het mapje: Fotografie.

In dit mapje draait het vooral over je raad het al fotografie. Let’s take a look. Als allereerst zien we de app Foto’s, dit is ook een standaard app hierin kan je al je gemaakte en opgeslagen foto’s in zien. Hierlangs zie je weer een standaard app namelijk Camera, met de camera kan je foto’s maken. Daar naast heb je Youtube, een app waarop je filmpjes kan kijken. Dan hebben we de app Canon Camera Connect, dit is een app waar ik mijn Canon camera op aan kan sluiten en de foto’s kan overzetten naar mijn telefoon. Ook kan ik met deze app mijn camera besturen van een afstand, niet dat ie dan ineens pootjes krijgt en gaat lopen, maar dat mijn camera foto’s maakt wanneer mijn telefoon zegt dat ie m moet maken. Super handig voor selfies dus! In het midden van deze map staat Ins Eye, deze app kan je volgensmij niet meer downloaden en hij werkt ook niet meer perfect, maar toch is het wel een handige app! Hij geeft namelijk aan door wie je ontvolgt bent, geblokkeerd bent of wie zijn/haar likes of reacties bij jou heeft verwijderd. Ik zie dus alles! Daar naast staat Collect van WeTransfer, dit is een app waar je filmpjes en foto’s in kan zetten en met een link naar iemand anders kan versturen. Ik gebruik deze app vooral om foto’s van mijn telefoon naar mijn computer te versturen, super handig. Dan hebben we Planoly, eerlijk gezegd gebruik ik deze app nooit en ik denk dan ook dat ik ‘m straks ga verwijderen. Het is een app waarmee je foto’s kan uploaden op Instagram of een foto kan plannen, ook kan je voordat je iets op Instagram plaatst bekijken hoe de foto in jou feed staat. Verder staat er nog de app StoriesEdit, dit is een app waarmee je mooie Instagram Stories kan maken. Dan is er nog de app VSCO, dit is een app om foto’s mee te bewerken. Ik heb deze app nog niet heel veel gebruikt, want ik ben het nog een beetje aan het uitvogelen, maar ik zou ‘m zeker downloaden! Als je dan naar links swipe zie je nog 2 apps staan namelijk FreePrints en InShot. FreePrints is een app waarmee je foto’s kan bestellen en alleen de verzendkosten betaald, super goedkoop. Wel duurt het ongeveer een maand voordat je de foto’s binnen hebt. InShot is een app waarmee ik deze collages heb gemaakt, maar waarin je ook video’s aan elkaar kunt plakken of juist knippen en waarmee je foto’s kan bewerken.

Het mapje: Fotografie.

Het mapje: Reizen.

Het mapje reizen gebruik ik als ik in de bus zit onderweg naar mijn vriend of als ik naar stage toe ga. De eerste app die we hier zien staan is weer een standaard app namelijk Weer, hierin kan je het weer zien voor een week, super fijn. Daar naast staat Buienalarm, hierop kan je zien of het gaat regenen, wanneer en hoe hard. Dan hebben we 9292, de app voor bussen en treinen, ook fijn voor onderweg. Dan in het volgende rijtje beginnen we met Google Maps, ook een standaard app maar heel handig voor als je de weg kwijt bent. (Gebeurt mij nog best vaak.) Daar naast hebben we KPN iTV, dit is een app waar je overal live TV kan kijken (Mits je goede wifi of 4G hebt). Vervolgens hebben we de OV-chipkaart, super fijne app waarmee je kan zien hoeveel geld er nog op je OV staat en je Travel history kan bekijken. Dan hebben we BeenTogether, hier staat hoelang mijn vriend en ik bij elkaar zijn, heel cute maar waarom die in dit mapje staat weet niemand. Dan als laatst hebben we TikTok. ‘Vroeger’ toen het nog Musically was heb ik er heel veel meegedaan en toen het TikTok werd had ik ‘m van me telefoon afgegooit. Maar zoals je ziet staat ie er weer op, ik kijk vooral naar filmpje op TikTok, maar ook ik post af en toe een filmpje.

Het mapje: Reizen.

Het mapje: Lifestyle.

Dit is eigenlijk een van alles mapje. We beginnen met de Notities, in mijn notities is ook alles in mapje gesorteerd. Zo heb ik een mapje voor school, stage, blog en dingen die ik niet moet vergeten. Altijd handig, want ik vergeet best veel. Dan de Klok, een standaard app waarin je dan functies wereldklok, wekker, bedtijd, stopwatch en timer hebt. En nu een app die ik super fijn vind en elke dag meerdere keer gebruik: WeekAgenda, hierin zie je super overzichtelijk je agenda van deze week. Vervolgens zie je mijn verslaving Candy Crush Saga, oeps. Dit is een spel waarin je snoepjes moet combineren om de levels te behalen en het is verslavend! Daar naast hebben we Basic-Fit en om eerlijk te zien, deze word ook niet gebruikt. Je krijgt toegang tot de app als je een abonnement hebt bij Basic-Fit, hierin krijg je toegang tot work-outs, audio trainingen, thuis trainingen, GXR trainingen, kalender, kortingen en nog veel meer. De volgende app is We Heart It, dit kan je vergelijken met Pinterest vind ik, er staan leuke foto’s in die je kan opslaan. Dan hebben we weer een standaard app Gezondheid, deze hou ik best fanatiek bij, omdat ik probeer aan te komen. Vervolgens de app Wattpad, dit is een app waarin je zelf een boek kan schrijven en andere kan laten lezen, maar je kan ook boeken van andere lezen. Dan hebben we de Pill Reminder en mensen zonder deze app was ik denk ik allang zwanger. Ik vergeet zovaak de pil te slikken, dus dames als jullie dat ook vaak vergeten download dan deze app. Ik krijg elke ochtend om 08:30 een melding dat ik de pil moet slikken, de tijd kan je zelf instellen. Als je dan naar links swipe heb je nog 2 spelletjes, BricksBreaker, een app waarin je met balletjes de bakstenen moet breken en RoyalDice, dat is Yahtzee.

Het mapje: Lifestyle.

Het mapje: Niet gebruik.

Lekker Nederland ‘niet gebruik’, maar zoals jullie al raden gebruik ik alles in dit mapje niet, toch durf ik het niet te verwijderen, want stel ik heb ze ooit nodig. Verder heb ik niet veel over dit mapje te vertellen.

Het mapje: Niet gebruik.

Het mapje: Important.

Het belangrijkste mapje. Als eerst FaceTime, een standaard app waarmee ik met andere Iphone gebruikers kan videobellen. Numero dos Instagram, de app waarmee je foto’s online kan gooien en lekker kan socializen met andere mensen, volg me ook even gelijk! Facebook, de app waarmee je berichten en foto’s online kan gooien en ook kan gaan socializen. Netflix, de app waarmee je films en series kan bekijken. Dan hebben we weer een app waarmee we films en series kunnen kijken namelijk Videoland, deze app word beheerder door de RTL progamma’s dus je kan ook al deze progamma’s bekijken. De standaard app Berichten, hiermee kan ik met andere SMSen. Dan hebben we de app Shazam, als je een liedje niet kent kan je Shazam aanzetten en die vertelt jou welk liedje het is. Vervolgens hebben we de app Messenger, dit is een app van Facebook waarin je al jou chatberichten kan lezen. Daar naast hebben we WordPress, dit is de app waarmee ik mijn site beheer. Dan hebben we Pathé Thuis, hierop staan films die net uit de bioscoop zijn die je kan gaan kijken tegen een lage prijs. Daar naast hebben we sinds kort mijn nieuwe favoriet Pinterest, dit is een app waarop je foto’s kan plaatsen of juist foto’s van andere kunt bekijken, je kan erop los pinnen en vind vaak nog leuke ideeën ook. Hier langs staat Bloglovin, hier kan je blogs van andere lezen en jou eigen blogs erop zetten. Last but not least de app Plantie, deze app leg ik uit in deze blog.

Het mapje: Important.

Het mapje: Zakelijk.

Numero uno is Rabobank Bankieren, deze spreek voor zich. Daar naast staat de app van Simpel, dit is mijn provider dus deze app spreekt ook voor zich. Dan de standaard app Safari, dit is mijn app om op het internet te gaan. Vervolgens de Mail, App Store en Instellingen spreken ook voor zich. Dan VGZ Zorg, dit is mijn zorgverzekering, hierop kan ik eventuele rekeningen zien of iets declareren. Gevolgd door Jouw ZorgToeslag, hierop heb ik mijn zorgtoeslag aangevraagd en kan ik kijken op welke datums ik het binnen krijg. Daar naast staat de Berichtenbox, hierin krijg ik berichten van bijvoorbeeld DUO. Dan hebben we de app Paginabeheer, dit is een app van Facebook waarop ik mijn Facebookpagina kan beheren. Als laatst hebben we de app Epson iPrint, hiermee kan ik vanaf mijn telefoon dingen printen.

Het mapje: Zakelijk.

Het mapje: School.

Dit mapje heet School, maar er zit eigenlijk maar 1 app in wat daadwerkelijk iets met school te maken heeft en dat is de app Student, hierop zie ik mijn roosters en cijfers. Rekenmachine en bestanden spreken weer voor zich. Met de app Google Home kan ik alles van mijn telefoon op mijn TV zetten denk aan Netflix, Videoland, Pathé Home en Youtube. Voffice is de app van mijn stage. Op Omroep Brabant kan je al het nieuws wat in Brabant gebeurt teruglezen. Vervolgens hebben we Google Analytics, hierop kan ik de statistieken van mijn blog bekijken. Dan hebben we Sticker Maker, hiermee kan je stickers maken voor Whatsapp. Als laatste hebben we de H&M One Team, dit is de app voor mijn werk.

Het mapje: School.

Het mapje: Shopping.

Dit is het mapje waar mijn online shop verslaving door ontstaan is. Dit mapje spreekt eigenlijk voor zich, kijk maar naar de foto’s en wie weet zie jij winkels waarvan je de app ook wilt!

Het mapje: Shopping.

Wat zijn jou favoriete apps?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

1 Comment

  • Reply Suzanne 6 mei 2020 at 16:15

    Wat leuk om je apps te zien! Leuk je thema trouwens!

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.