De kleine dingen in het leven.

Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize they were the big things. Vele van jullie zullen dit soort quotes wel kennen, maar het beseffen is iets anders. Dit heb ik een week lang gedaan, ik heb een week lang de kleine dingen die door mij word ervaren als ‘normaal’, maar wat ik stiekem echt waardeer opgeschreven. In deze blog ga ik die ‘kleine’ dingen die ik zo waardeer benoemen.

1. Een goedemorgen/slaaplekker bericht.
Elke ochtend word ik wakker en zet ik als eerst mijn telefoon aan en krijg ik altijd een melding van whatsapp dat mijn vriend mij goedemorgen heeft gewenst, dit gebeurd ook elke avond. Dit zijn de kleine dingen die wij elke ochtend en avond doen als we niet bij elkaar zijn. Het is dus normaal geworden, maar hierdoor begin ik wel elke ochtend met een lach op mijn gezicht.

2. Onbekende mensen die naar je glimlachen.
Dit gebeurd helaas steeds minder, mensen hebben het vaak druk, hebben te veel aan hun hoofd of hebben geen behoefte om te glimlachen waardoor hun gezichtuitdrukking hier vaak ook naar staat. Ik word altijd heel blij als onbekende mensen die ik tegen kom op straat of in de bus glimlachen naar je uit vriendelijkheid.

3. Mensen die vragen hoe het met je gaat.
Veel mensen doen dit ‘om maar aardig te doen’, maar eigenlijk maakt het ze niet echt uit hoe het met je gaat. Van deze mensen word ik absoluut niet blij en geef hun ook het advies dat als het je niet boeit, vraag het dan ook niet! Dit gaat over de mensen die het oprecht en uit interesse willen weten hoe het met je gaat. Niet in de hoop om iets slechts te horen, maar iets goeds.

4. Nieuwe kleding voor het eerst aantrekken.
Dit is echt iets wat mij super gelukkig maakt. Je trekt je nieuwe kleding aan, haalt het kaartje er vanaf en gaat de hele dag lekker shinen. Hierdoor zit ik altijd lekker in mijn vel, heerlijk!

5. Het heerlijke gevoel na het sporten.
Helaas sport ik niet meer heel vaak wegens omstandigheden, maar ik wil dit wel weer gaan doen. Want dat gevoel nadat je lekker hebt gesport is heerlijk, ik voel me dan lekker in mijn vel. Alsof ik de wereld weer aan kan.

6. Complimentjes.
Dit is denk ik wel het leukste om te krijgen, het kan je dag echt maken. Het maakt (vaak) niet uit van wie je het krijgt. Of het nou een vriend/vriendin is of een collega of een totaal vreemd iemand, het maakt je echt super blij. We moeten elkaar echt meer complimenteren!

7. Als je je hond ziet wanneer je thuiskomt.
Mijn hond gaat altijd blaffen, springen en rondrennen uit blijheid als ik thuis kom. Als ik dan ergens op de bank ga zitten, springt ze op mij en probeert ze mij allerlei kusjes te geven. Love it!

8. Herinneringen ophalen.
Dit doe ik best vaak als ik bij mijn 2 lieve vriendinnetjes Damy en Seline ben. We proberen vaak eerst een film op te zetten of een spel te doen, maar we eindigen altijd met het ophalen van herinneringen. 1 van de leukste dingen om te doen.

9. Ik hou van jou.
Dit is het meest mooie om te horen. Dit kan van zowel je vriend als je moeder komen, maar van wie het ook komt ze zeggen het (vaak) vanuit hun hart en dat is het allermooist.

10. Thuis zijn tijdens een enorme regenbui.
Dit is heeeerlijk! Als het buiten met bakken uit de lucht valt en jij lekker warm thuis zit onder een dekentje en lekker niet naar buiten hoeft. Dan geniet je gewoon nog meer van jou warme dekentje.

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.