De leukste gezelschapsspellen voor 2 of meer personen

De feestdagen komen er weer aan en het word anders dan andere jaren. De restaurants zijn dicht en we moeten met z’n alle zoveel mogelijk thuis blijven. Toch wil je de feestdagen samen met je gezin vieren. Dit kan je doen door gezelschapsspellen te spelen. In deze blog laat ik zien wat de leukste gezelschapsspellen zijn.

Gezelschapsspellen voor 2 personen.

Qwixx.

Qwixx is een makkelijk dobbelspel waar je niet op je beurt hoeft te wachten. Iemand gooit de dobbelstenen en iedereen kan deze worp gebruiken. Hoe meer je aankruist op je scoreblad, hoe meer punten je hebt. Dit spel kan je met 2 of meerdere personen spelen.

Keer op keer.

Keer op keer is eigenlijk hetzelfde soort spelletje als Qwixx, maar dan moeilijker. Er is ook een keer op keer 2. Dit spel kan je spelen met 2 of meer personen.

Clever.

Als je Qwixx en keer op keer uitgespeeld hebt, is er een nog moeilijkere variant, namelijk Clever. Ook dit kan je met zijn 2e of met meerdere spelen.

Beverbende.

Beverbende is een kaartspel waarbij je zo min mogelijk punten moet behalen. Je hebt 4 kaarten gedekt voor je liggen waar punten op staan, maar je mag alleen de buitenste kaarten bekijken. Om de beurt pak je een kaart en beslis je of je deze gaat ruilen met één van jouw 4 kaarten, of dat je deze weggooit. Als jij aan het einde van het potje de minste punten hebt, win je het spel! Dit spel kan je ook weer met 2 of meerdere personen spelen.

Kerst 2020Kerst 2020

Groepsspellen.

Party & Co.

Party & Co is een spel wat je in teams speelt. In de spel moet je dingen uitbeelden, tekenen, vragen beantwoorden, dingen of mensen uitleggen zonder de woorden te gebruiken die op het kaartje staat en de categorie merken benoemen. Echt een aanrader!

30 seconds.

30 seconds is een spel waar je dingen moet uitleggen aan je teamgenoot binnen een bepaalde tijd, het team dat de meeste woorden raad aan het eind van het spel heeft gewonnen.

Escape Room.

Bij Escape Room moet je ontsnappen door raadsel op te lossen in een bepaalde tijd. Dit is een spel waarbij je goed moet nadenken en samenwerken. Het blijft spannend tot het einde. Als je dit spel hebt uitgespeeld kan je het spel uitbereiden door er iets bij te kopen.

Rummikub.

Rummikub gaat om zo snel mogelijk al je stenen kwijt zien te krijgen en cijfercombinaties te maken. Een leuk en niet al te moeilijk spel.

Verdere informatie.

Ik ben deelnemer van het partnerprogamma van Bol.com, dit betekent dat als jij via een van de links op mijn website naar de website van Bol.com gaat en iets besteld, ik een percentage krijg. Het maakt niet uit wat voor product je besteld en het kost jou niks extra’s, maar het is voor mij een soort beloning, omdat ik reclame maak voor Bol.

Dus mocht je iets willen bestellen bij Bol.com en mij een euro’tje gunnen. Ga dan naar mijn website en klik daar op de link van Bol. Alvast bedankt!

Wat is jouw favoriete gezelschapsspel?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.