Disney en ik!

Net als bij iedereen (denk ik?) bestond mijn jeugd uit Disney films en vooral uit de Disney prinsesjes! Nog steeds geniet ik van alle Disney films en zing ik vrolijk mee met alle Disney liedjes. Ik heb natuurlijk wel zo mijn favoriete Disney film en favoriete Disney figuur.

Favoriete Disney film.

Mijn favoriete film is Lilo & Stitch. Experiment 626 is ontworpen door de buitenaardse geleerde Dr. Jumba en zo gemaakt dat hij automatisch zoveel mogelijk schade en vernielingen aanricht. Het beest komt terecht in een asiel waar hij gekocht wordt door Lilo, die denkt dat hij een hondje is.

Dit is mijn favoriete film, omdat het een echte familiefilm is. Ik heb deze film al zovaak gezien, maar ik blijf er van genieten. We hebben allemaal we een beetje een innerlijke Stitch in ons zitten, eigenwijs, chaotisch en soms anti-sociaal. Ook vind ik het heel mooi dat dankzij de film (bijna) iedereen weet dat Ohana familie betekent en zoals ze zeggen in de film betekent familie dat niemand word achtergelaten of vergeten.

Favoriete Disney figuur.

Mijn favoriete Disney figuur is Belle uit de film Belle en het beest, dit is al vanaf kleins af aan zo. Belle geeft heel veel om haar vader en zorgt dan ook goed voor hem. Belle gebruikt haar slimheid en haar open hart om haar problemen op te lossen, wat ons een veel realistischer kader gaf voor onze eigen problemen dan een betovering op te heffen. Natuurlijk zit er magie in haar verhaal, maar ze vertrouwt er zelf nooit op. In deze film is Belle degene die iedereen om haar heen redt: haar vader, het Beest en alle bedienden in het kasteel. Andere prinsessen waren ingetogen en lief, vooral met mannen, maar Belle is altijd de prinses geweest die haar mening uitsprak. Je ouders en leraren hebben het je waarschijnlijk verteld toen je opgroeide om te vechten voor waar je in gelooft, en Belle was de eerste prinses die ons liet zien dat dat soort moed rustig en stabiel kon zijn en toch kon behalen. Belle was de eerste prinses die verliefd werd op de manier waarop we in het echt verliefd werden: rommelig, onverwacht en met volledige aanvaarding van elkaars gebreken.

Belle is heel ruimdenkend, vriendelijk, slim, dromerig, liefdevol, zorgzaam en niet op haar mondje gevallen.

Wat is jou favoriete Disneyfilm/figuur?

Follow my blog with Bloglovin

2 Comments

  • Reply Kinderseries die je vroeger altijd keek! - Joyceable 7 april 2020 at 10:03

    […] kinderseries ken jij allemaal nog? Lees ook welke disneyfilms ik het leukst vind. Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul […]

  • Reply Frederique 15 april 2020 at 17:02

    Mijn favoriete ‘prinses’ was Mulan en mijn favo Disney is De Aristokatten. Ratatouille vond ik ook heel tof en Jungle Book, oh ja en Up haha nou heel veel.

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.