Dit zijn de leukste kamerplanten + de verzorging.

Kamerplanten kleuren het huis en zorgen vaak voor meer gezelligheid in het huis. Vaak zijn ze verder dat ze er leuk uit zien, ook nog ergens goed voor. Denk aan luchtzuiverende werking en het produceren van meer zuurstof in huis. In deze blog bespreek ik met jullie welke kamerplanten het leukst zijn voor in huis en waar ze goed voor zijn.

Bonsai Ficus Ginseng.

Dit boompje staat overal super leuk, zo hebben wij er één in de woonkamer staan en één op mijn slaapkamer. Het boompje heeft weinig water nodig en houd van de zon. Deze plant is luchtverzuiverend.

Flamingoplant Anthurium Sweet Dream.

De flamingoplant is een mooie plant voor op kantoor of in de woonkamer. Deze plant staat het hele jaar in de bloei, ook heb je weinig werk eraan. De plant heeft niet veel water nodig en heeft indirect licht nodig. Ook deze kamerplant is luchtverzuiverend.

Pauwenplant Calathea Magic Star.

De pauwenplant is een bijzondere plant. Hij opent zijn bladeren overdag, de bladeren sluiten ook weer zodra de zon ondergaat. Deze plant heeft veel water nodig. Deze plant is niet giftig en luchtverzuiverend.

TuinTuin
Blauwvaren Phlebodium Blue Star.

De Blauwvaren is een kamerplant die veel aandacht nodig heeft. Zo heeft ie redelijk veel water nodig, verder heeft deze plant geen directe zonlicht nodig en mag ook niet in de schaduw zitten. Hij moet dus indirect licht krijgen. Ook heeft deze plant elke maand plantenvoeding nodig. De plant geeft ook veel terug, hij neemt vervuilde luchtdeeltjes op via de bladeren en breekt ze vervolgens af in de wortels. Je krijgt er frisse zuurstof voor terug.

Vingersboom Schefflera Nora.

De vingersboom is weinig water nodig en hoeft niet veel aandacht te krijgen. Verder kan je de plant in elke vorm snoeien. Deze plant is niet heel makkelijk om te verzorgen en is vooral heel gevoelig. Verder is ook deze plant luchtverzuiverend.

Venusvliegenvanger Dionaea Muscipula.

De venusvliegenvanger is een leuk klein plantje. Deze plant houd van de zon en staat dan ook graag voor het raam, maar haal deze wel weg als het 35 graden of meer word. De plant heeft veel water nodig, denk aan 2 tot 5 centimeter. Verder hoeft de plant geen speciale voeding, daar zorgt hij zelf voor. Wel is het belangrijk om de dode bladeren eraf te halen. Deze plant eet alle vliegjes op, is licht luchtverzuiverend en niet giftig.

Welke kamerplanten heb jij thuis?

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.