Een brief aan de 16-jarige ik, Joyce Koeling.

Ik heb door de jaren heen veel meegemaakt. Ik heb leuke situaties gekend en hele nare situaties, zoals de meeste denk ik. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben, waar ik nu ben. Zou ik iets willen veranderen? Nope. Ik ben er namelijk alleen maar sterker van geworden en wijzer. Ik vind het tijd om een brief te schrijven aan de 16-jarige ik, Joyce Koeling.

23 maart 2017

Lieve Joyce,

Je hebt een nare periode achter de rug en je bent van een gekke extroverte meid naar een lieve introverte meid gegaan. Dit is heel jammer, maar het is niet anders en dit ga je ook niet zomaar veranderen. Stapje bij stapje word je langzaam weer die gekke extroverte meid. Toch leer je veel van het introverte meisje. Je bent namelijk verstandiger geworden, je bent zelfstandiger geworden en je kan goed alleen zijn. Waar je wel op moet gaan letten is dat je meer moet gaan genieten en minder een controle freak moet zijn. Laat ook alsjeblieft meer van jezelf horen en wees niet bang voor wat anderen van je vinden!

You’ve got a heart as loud as lightning, so why let your voice be tamed? – Emeli Sandé.

Je bent een hele lieve maar naïeve meid en je staat altijd klaar voor anderen, ook als je eigenlijk wel weet dat zij niet hetzelfde voor jou zouden doen. Je zet altijd anderen boven jezelf, wat lief is, maar wat je eigenlijk niet moet doen. Zij zouden jou namelijk niet boven zichzelf zetten. Je bent vaak bang dat als je jezelf op de eerste plaats zet of nee tegen anderen zegt en ja tegen jezelf, dat je dan als een egoïst word gezien. Dit is niet zo! Je mag meer voor jezelf kiezen, je mag jezelf op de eerste plaats zetten en je mag nee tegen anderen zeggen.

Sometimes you just need to focus on you.

Je bent een aantal mensen kwijt geraakt en je voelt je heel verdrietig hierdoor. Je denkt zelfs niet zonder hen te kunnen, maar dat kan je wel. Je mag van geluk spreken als je mensen tegenkomt in je leven die vooraltijd blijven, maar je leert het meest van de mensen die in je leven komen en ook weer gaan. Je vecht nu tegen veel negatieve gedachtes in je hoofd en dat is oké, je kan niet altijd gelukkig en blij zijn. Uit dit ook naar de wereld toe. Nu ziet iedereen jou als een vrolijk meisje en dat is leuk, maar kennen ze dat meisje die ’s avonds in haar bed ligt te huilen ook? Vertrouw niet iedereen, maar praat wel over je problemen met de mensen die je wel vertrouwt, zoals zij ook bij jou doen.

Remember your life before them. Remember all the moments you felt so happy, so confident, so strong an it had nothing to do with them or being chosen by them at all.

Je denkt zelf dat je niet goed genoeg bent, maar dit is niet zo. Je bent goed genoeg, je bent zelfs beter dan dat. Je hebt een mooie persoonlijkheid. Je bent lief, verstandig, ambitieus en behulpzaam. Blijf je ding doen, kom meer uit je comfort zone, neem afstand van mensen die je terug trekken of tegen werken en maak jezelf gelukkig. Je vindt mensen die er ook voor jou zijn als je ze nodig hebt, niet alleen andersom. Het komt allemaal goed. Hier nog de laatste quote die ik je mee wil geven.

Grow through what you go through.

Liefs,

Joyce Koeling.

4 juni 2017

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

1 Comment

  • Reply Laura 19 mei 2020 at 10:29

    ❤️

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.