Een productieve quarantaine ochtendroutine creëren.

Je zit thuis en je neigt al gauw op de bank te gaan zitten met een goed boek of leuke serie, of toch even de zon op te gaan zoeken en om lekker bij te kleuren. Toch moet er ook gewerkt/gestudeerd worden, maar hoe zorg je er nou voor dat je een productieve dag hebt?

Sta vroeg op.

Als je vroeg wakker word en opstaat, net zoals je doet als je naar je werk/school gaat. Dan is het straks niet zo moeilijk om je routine weer op te pakken. Ook is het goed om structuur aan te houden, ookal ben je gewoon thuis. Routines geven je namelijk rust in je hoofd, het kost je minder energie en het verkleint negatieve emoties en uitstelgedrag.

Kijk niet op je telefoon.

Tuurlijk snap ik het best dat als je wakker word, je jezelf omdraait en je telefoon aanzet. Ik ben ook altijd geneigd om dit te doen, maar probeer dit niet te doen. Voordat je het weet ben je alweer een uur aan het scrollen op Instagram, Pinterest of Facebook.

Maak je bed op.

Als je je bed opmaakt, oogt je kamer ook veel schoner. Hierdoor word je automatisch productiever. Ook is het hygiënischer dan een onopgemaakt bed. Dus zo kan je fris en goed beginnen met de dag!

Drink een glas water.

Als je eenmaal uit bed bent gekropen, loop je naar de badkamer of keuken om een glas water te drinken. Dit is belangrijk, omdat je in die tijd dat je hebt geslapen, niets hebt kunnen eten of drinken. Het is dus belangrijk om je lichaam weer bij te vullen met water. Ook is water erg gezond en je wordt er goed wakker van.

Opfrissen.

Tijd om jezelf eens even op te frissen. Neem een lekkere warme douche of was je hele lichaam. Doe hiernaast ook nog even je huidverzorging en/of make-up routine, zodat je lekker in je vel zit en er weer goed tegenaan kunt. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, ookal zit je heel de dag thuis, je bent productiever als je je goed voelt.

Kleed je om.

Vervang je pyjama doordat ene leuke jurkje of truitje. Ookal blijf je de hele dag thuis en werk je thuis, is het toch belangrijk je om te kleden. Je bent namelijk eerder geneigd om in je bed te belanden met je favoriete serie aan, als je je pyjama aan blijft houden. Je hoeft er niet tiptop uit te zien, maar het motiveerd je wel een stuk meer als je andere kleding aandoet dat je pyjama.

Ontbijten.

Neem een goed en stevig ontbijt om de ochtend door te komen. Verwen jezelf met een lekker broodje of een lekkere smoothie en geniet ervan.

Pak je spullen.

Pak alles wat je nodig hebt voor de dag. Denk aan je laptop, laptoplader, drinken, boeken, mappen etc. Als je dit van te voren bij elkaar pakt, hoef je niet onnodig op te staan en tijd te verspillen.

To do list.

Bekijk wat er op je To Do List staat en maak een planning voor de hele dag. Plan ook pauzes in zodat en zorg ervoor dat je niet af word geleid door je telefoon! Klik hier voor meer tips voor je planning en start met je productieve dag.

Wat doe jij altijd om ervoor te zorgen dat je een productief dagje krijgt? Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.