Home made gezichtsmaskers zelf maken

We zitten meer thuis dan normaal. Hierdoor kan het zijn dat je tijd over hebt om jezelf wat vaker te verwennen. Dit kan met een maskertje die je gekocht hebt in de winkel, maar hoe leuk is het als je er zelf één maakt! In deze blog laat ik zien hoe je zelf een home made gezichtsmaskers maakt.

3x gezichtsmaskers tegen puistjes.

Honing en paracetamol.

Prak 6 paracetamols tot poeder en meng dit met een grote lepel honing. Honing en paracetamol werken namelijk super goed samen als natuurlijke ontstekingsremmer. Smeer het masker op je gezicht en laat het niet langer dan 15 minuten zitten, want de paracetamol kan je bloed verdunnen en dat willen we niet hebben! Spoel het masker goed af met lauw water.

Honing en kaneel.

Samen zorgen honing en kaneel er voor dat de puistjes die je nu hebt verleden tijd zijn. Neem 2 eetlepels honing en meng dit met 1 eetlepel kaneel. Smeer het mengsel op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Daarna moet je het goed afspoelen met lauw water.

Knoflook.

Prak een paar knoflook stukjes tot moes en breng deze aan op je puistjes. Laat het 20 minuten zitten en spoel het daarna met lauw water eraf.

3x gezichtsmaskers voor droge huid

Halve avocado en honing.

Prak de halve avocado in een schaaltje en voeg hier 1 eetlepel honing bij. Meng het goed door elkaar en breng je mengsel aan op je gezicht. Laat het 20 minuten zitten, spoel het daarna af met lauw water.

Ei en honing.

Pak de eierdooier van het ei en meng dit samen met 1 theelepel honing. Smeer het mengsel op je gezicht en laat het 20 minuten zitten. Spoel het daarna af met lauw water.

Griekse yoghurt, olijfolie en honing

Meng 1 eetlepel griekse yoghurt met 3 druppels olijfolie en 1 eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat dit 20 minuten zitten. Spoel het vervolgens goed af met warm water.

Mooi en gezond

3x gezichtsmaskers voor een vette huid

Honing en banaan

Banaan is altijd goed voor iemand met een vette huid. De banaan maakt de poriën schoon, werkt ontvettend en vochtinbrengend. Pel en prak de banaan en voeg hier 1 eetlepel honing bij. Meng het goed door elkaar en smeer dit op je gezicht. Laat het masker 20 minuten zitten en spoel het daarna goed af met lauw water.

Appel en honing

Rasp als eerst de appel en meng dit met 5 eetlepels honing. Smeer het masker op je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Spoel het hierna goed af met lauw water.

Komkommer en eiwit

Snij een kwart van de komkommer en doe deze met de eiwit in een blender. Wanneer dit een glad papje is geworden is het klaar. Smeer het masker op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Spoel het hierna af met lauw water.

2x gezichtsmasker voor alle huidtypes

Yoghurt en honing

Neem 1 theelepel honing en meng dit met 1 eetlepel natuurlijke yoghurt. Smeer dit op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Spoel het daarna goed af met lauw/warm water.

Avocado en sinaasappel

Prak de halve avocado en meng dit met 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 theelepel geraspte sinaasappelschil. Smeer het op je huid en laat het 15 minuten zitten. Spoel het masker eraf met lauw water.

Wat voor huidtype heb jij?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.