Hierdoor loopt de batterij van je telefoon zo snel leeg + tips.

Verwacht je nog een belangrijk appje, zit je in de middle of nowhere en kom je niet thuis zonder navigatie of ben je aan het bellen met wat vriendinnen? Dan zit je er niet op te wachten dat je telefoon ineens uitvalt. Maar waarom raakt je batterij zo snel leeg? En wat kan je hier tegen doen? Lees snel door voor antwoorden op deze vragen.

Verklaringen waarom je batterij snel leeg raakt.

Tuurlijk gaat je batterij sneller leeg als je de hele dag door je instagram en facebook heen scrolt. Ook moet je niet heel de dag door gaan bellen en foto’s maken, want dan gaat het ook vlug. En ja het kan zijn dat je batterij oud en versleten is, maar dit hoeft dus niet zo te zijn.

Duurzamer voor je batterij.

Als je naar je instelling gaat en daar op algemeen klikt krijg je een hele lijst met allerlei dingen die je kan beheren, als je hier naar ververs op achtergrond staat krijg je een lijst met al jouw apps te zien. Hier kan je per app bepalen of zij wel of niet zich kunnen verversen op de achtergrond. Dit betekent dus eigenlijk dat als je dit uitzet je instagram feed pas refresht als jij de app opent en niet eerder. Verder raad ik het je aan om alle apps die je niet gebruikt eraf te gooien. Scheelt weer veel opslagruimte en veel batterijcapaciteit!

Temperatuur.

Je telefoon gaat sneller leeg als het niet op de juiste temperatuur bevind. Het juiste temperatuur voor je batterij is het kamertemperatuur. Bevind je telefoon dus ergens waar het onder de 0 graden is of juist boven de 30 graden? Dan gaat je telefoon hier dus sneller van leeg. Ongeacht of je telefoon nu uit of aan staat.

Bereik.

Je telefoon is continue bezig met het vinden van bereik. Dit is fijn als je bereik nodig hebt, maar als je op een plek bent waar slecht bereik is, maar je hebt geen bereik nodig kost dit alleen batterij. De tip die ik je hiervoor kan geven is, zet je vliegtuigstand aan. Doe dit wanneer je in the middle of nowhere bent, maar ook als je in de supermarkt bent, want daar is het bereik ook bagger.

Overige tips:

Je telefoon kan automatisch je helderheid aanpassen, dit kost veel energie, dus mijn tip? Zet dit uit. Dit kan makkelijk bij de instellingen onder het kopje beeldscherm en helderheid. Vervolgens is mijn tip, zet je helderheid altijd zo laag mogelijk.

Zet je locatie uit. Zowel op snapchat, foto’s, zoek mijn vrienden en waar je het allemaal nog meer uit kan zetten.

Sluit je apps af als je het niet meer gebruikt. Dit geldt ook voor openstaande tabbladen.

Valt je telefoon nou alsnog snel uit? Neem dan voor de zekerheid je oplader en/of powerbank mee.

Heb jij nog tips hoe je langer met je batterij kan doen?

 MobileMobile

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.