Je doelen sneller en makkelijker haalbaar maken!

Ikzelf heb altijd veel doelen gehad en heb nu eigenlijk nog steeds veel doelen. Ik probeer ze dan ook altijd te laten slagen, maar dit lukt helaas niet altijd, waar ik natuurlijk erg van baal. Dus ik dacht laat ik eens een artikel schrijven over hoe ik de doelen heb aangepakt die wel gehaald zijn.

Een doel.

Als allereerst moet je natuurlijk doelen hebben die je wilt gaan behalen, beschrijf dit doel heel concreet uit. Het is dan beter om een doel te hebben die jij zelf wilt en niet een doel die iemand anders wilt dat jij gaat halen. Dit heeft met motivatie te maken. Als jij zelf een doel wilt halen word je van binnenuit geprikkeld om dit doel te behalen, je voelt je betrokken bij wat je doet, je voelt je trots bij wat je doet, je hebt meer plezier in het behalen van je doel, je bent productiever en creatiever.

Verdeel je doel in kleinere doelen.

Door van een groot doel subdoelen te maken, weet je waar je moet beginnen. Bijvoorbeeld van het doel ‘ik wil groot worden met mijn blog’ maak je ‘ik begin een blog’, ‘ik bedenk waar ik over wil schrijven’, ‘ik plaats blogberichten op mijn blog’ enz. Er zitten een aantal voordelen aan je doel in kleinere (sub)doelen verdelen.

Voordelen subdoelen.

– Je weet waar je moet beginnen en doet het stap voor stap.
– In een korte tijd bereik je je subdoelen.
– Elke keer als je een doel behaald, is dit een soort overwinning en heb je weer motivatie om aan het volgende doel te werken.

Stappenplan.

– Verdeel je doel in subdoelen.
– Schrijf je subdoelen op, zodat je ze makkelijk kunt afvinken.
– Maak een planning voor elk doel.
– Vier je successen.
– Kijk niet te veel naar het ‘grote’ doel, maar hou je vooral bezig met de subdoelen.

Vergeet niet om af en toe ook rust te nemen, kijk hier hoe je goed kan ontspannen!

Ik wens jullie heel veel succes met het behalen van jullie doelen! Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

 

3 Comments

 • Reply Hoe creëer je meer rust in je hoofd ondanks het drukke leven. - 16 april 2020 at 10:00

  […] doe dit ook niet. Plan taken in maar ook pauzes en momenten om je mail te checken. Stel ook doelen die je behaalt wil hebben en hoe je deze wilt […]

 • Reply Tips & tricks | Hoe pas je time management toe? 30 april 2020 at 13:07

  […] Formuleer aan het begin van je week je doelstelling. 2. Bekijk iedere dag hoe je dag is georganiseerd. Stel hierbij jezelf de vraag of je taken iets […]

 • Reply Tips & tricks | Zonder schuldgevoel nee zeggen. 7 mei 2020 at 10:02

  […] of de vraag past bij jou doelstelling en/of […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.