Kerstelijk artikel.

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan. Ik krijg dan ook vaak te horen dat veel mensen niks met kerst hebben en de andere zich er juist op verheugen. Ik zelf vind kerst een geweldig feest, maar waarom? Wat maakt kerst zo bijzonder?

Een van de belangrijkste dingen van kerst vind ik dat iedereen elkaar meer gunt en dat we liever zijn. Eigenlijk is het best gek dit we dit alleen met kerst doen, want het is niets meer dan normaal om lief te zijn voor elkaar en af en toe wat te doen voor elkaar. Toch doen we dit vaak niet, maar met kerst maken we hier een uitzondering voor.

Er hangt een gezellige sfeer door alle lichtjes en de kerstboom natuurlijk. Ook buiten is het sneller donker waardoor de lampjes aan gaan en we de kaarsjes aansteken. Heerlijk!

Wat natuurlijk ook leuk is zijn alle cadeautjes, je krijgt ze en je geeft ze. Net een soort dubbel verjaardag.

De families komen weer bij elkaar om met ze alle gezellig te eten en wat te drinken. De meest rare verhalen en herinneringen komen naar boven en delen we graag met elkaar. Dit zijn vaak de dingen waar we meer de tijd voor willen nemen, maar door de drukte van het dagelijks leven niet kan.

Wat ik persoonlijk ook super leuk vind is dat iedereen zich mooi kleed en zich mooi opmaakt voor de kerstdagen. Ik voel me hierdoor ook altijd lekker in me vel als ik weer mijn mooi kerstjurkje aan heb en mijn haren mooi heb gemaakt.

Conclusie: Kerst is voor mij de mooiste tijd van het jaar!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.