Kleine veranderingen met grote impact op het duurzaam leven

Er zijn veel manieren om duurzamer te leven. Toch doen veel mensen dit nog niet, vaak denken mensen dat het geen impact heeft als alleen zij dit doen. Maar als 8 miljoen mensen zo denken dan is dat toch zonde, omdat als al die mensen het toch doen, we sneller van alle problemen af zien die het met zich meebrengt. Alle kleine beetjes hebben een impact. Ik vertel je hier een aantal kleine veranderingen die groot impact hebben op het duurzaam leven.

The people who makes the biggest difference are the ones who do the little things consistently.

Dopper

Een dopper is een fles die je kan gebruiken om je drinken in te doen. Het is zelfs zo dat als je een dopper koopt, het je op jaar basis 167 plastic flesjes bespaart. Een hele duurzame keuze dus!

Metalen rietjes

Het kopen van metalen rietjes, zal je jaarlijks 540 plastic rietjes besparen. Metalen rietjes zijn makkelijk schoon te maken en er wordt een schoonmaak borsteltje meegeleverd. Zo kan je de rietjes telkens herbruiken en is er dus geen onnodig afval.

Tandenborstel

Jaarlijks worden er tonnen met plastic tandenborstels gevonden in de oceaan. Vandaar zijn er nu bamboe tandenborstels, deze zijn biologisch afbreekbaar dus mocht het op straat belanden is dit geen probleem. Verder heeft bamboe een antibacteriële werking, wat dus perfect is voor een tandenborstel. Éen bamboe tandenborstel bespaart jaarlijks 4 plastic tandenborstels.

Tas

Je ziet het steeds vaker dat mensen hun eigen tas meenemen naar supermarkten of andere winkels. Dit is hartstikke goed en heel duurzaam. Éen tas bespaart jaarlijks als gauw 170 plastic tassen. Verder merk je ook dat tassen kopen in de winkels geld gaan kosten. Voorheen was dit alleen nog maar bij plastic tasje, maar steeds meer winkels vragen voor papieren tasjes ook geld. Sommige winkels zoals de H&M motiveren hun klanten ook om zelf een tas mee te nemen. Bij de H&M krijg je punten voor het meenemen van je eigen tas. Met deze punten spaar je weer voor kortingen. Verder geeft de H&M je ook punten als je een duurzaam kledingstuk koopt en als je een klimaatvriendelijke levering voor je online aankopen kiest, ook krijg je korting bij het recyclen van je kledingstukken. Zo zie je maar dat duurzaam leven je nog veel brengt.

Kleding recyclen

Kleding een tweede leven geven is een duurzame keuze die jou helpt van je kleding af te komen. Je kan je kleding verkopen op apps zoals Vinted en United Wardrobe, zo kan je er nog geld voor krijgen. Ook kan je ervoor kiezen om ze te doneren of het bij winkels in te leveren waar ze daar dan weer nieuwe kleding van maken.

Nog meer weten over duurzaam leven? Lees dan duurzamer leven in je dagelijks leven, hoe en waarom?

Wat doe jij om duurzaam te leven?

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.