Leuke kleine hapjes voor de kerstdagen!

We kunnen helaas deze kerst niet veel mensen ontvangen of uiteten. Toch kan je Kerst gezellig maken door lekkere kersthapjes te maken. In deze blog laat ik jullie de leukste kersthapjes zien voor de kerstdagen. Dat word smullen!

Garnalencocktail hapje

Voor 8 personen.

Ingrediënten:

1 kropje babyromainesla

200 gram koelverse avocadospread

100 gram gekookte en gepelde garnalen

15 gram milde kiemgroente

Bereidingswijze:

  1. Haal 8 blaadjes van de babyromainesla af en verdeel dit over een grote schaal.
  2. Verdeel dan de avocadospread erover.
  3. Verdeel hier de gekookte en gepelde garnalen over. Garneer met de milde kiemgroente.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

Stokbrood met aioli.

Ingrediënten:

Stokbrood

Aioli

Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 2o0 graden
  2. Snijd de stokbrood in stukjes.
  3. Smeer op elk stukje Aioli.
  4. Smeer vervolgens op elk stukje olijfolie.
  5. Bak het stokbrood ongeveer 3 á 4 minuten in de oven.

Zalmwraps.

Ingrediënten:

Wraps

Potje Boursin roomkaas

200 gram gerookte zalm, dun gesneden

Ijsbergsla

Bereidingswijze:

  1. Leg de wrap open,
  2. Smeer de wrap in met roomkaas.
  3. Leg de zalm en de sla erop.
  4. Rol de wrap dicht.
  5. Snij de wrap in stukjes.

Schots ei.

Ingrediënten:

5 eieren

500 gram gehakt

3 eetlepels paneermeel

1 theelepel mosterd

Knoflookpoeder

Peper en zout

1 eetlepel ketchup

1 bord bloem

1 bord paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Kook 4 eieren 7 minuten en laat het daarna schrikken in koud water.
  2. Meng dan het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel, peper en zout.
  3. Verdeel het gehakt in 4 stukken en rol ieder stuk helemaal plat.
  4. Pel het ei en leg deze in het midden van één stuk gehakt.
  5. Vouw het gehakt voorzichtig om het ei heen, maak er een bal van. Doe dit bij alle 4 de eieren.
  6. Klop het 5de ei los in een bak.
  7. Haal de gehaktballen eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door het paneermeel.
  8. Bak ze dan in de oven op 180 graden 30 minuten lang.

Knakworst in bladerdeeg.

Dit heb ik vroeger veel gemaakt, heel lekker en eenvoudig. Dit recept is voor 6 personen.

Ingrediënten + benodigdheden:

1 blik mini knakworstjes

1 pak diepvries bladerdeeg

1 ei

Bakplaat

Bakpapier

Kommetjes

Kwastje

Bereidingswijze:

  1. Laat de diepvries bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de bladerdeeg in vieren.
  4. Rol de knakworst in de bladerdeeg.
  5. Klop een ei en bestrijk de bladerdeeg met ei.
  6. Bak de hapjes 15 á 20 minuten af tot ze goudbruin zijn.

Welke kersthapjes ga jij maken met Kerst?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.