Mijn 2019

Iedereen was aan het aftellen tot het nieuwe jaar begon. Alle stelletjes zochten elkaar op, zo ook Kaj en ik. Mijn hart klopte in mijn keel. Ik ben altijd al zenuwachtig geweest voor deze momenten. Ik ben namelijk van mening dat als je eerste minuten van een nieuw jaar niet goed zijn dat heel dat jaar een rot jaar voor jou zou zijn. Nog een paar secondes en dan zitten we in een nieuw jaar, jaar 2019. We tellen met ze alle 5, 4, 3, 2, 1. En daar is die dan de zoen waar mee je het nieuwe jaar in gaat. Misschien wel 1 van de belangrijkste zoenen die er zijn. Met deze zoen geef je aan dat je met diegene het nieuwe jaar in wilt stappen en je blij bent met diegene in je leven. Gelukkig kreeg ik deze zoen van mijn vriend Kaj. Daarna even snel de andere gelukkig nieuw jaar wensen. Niet veel later kreeg ik een belletje van mijn moeder die ook even gelukkig nieuw jaar wilde wensen. Snel verder feesten met de rest, het nieuwe jaar is dan echt begonnen 2019.

Ik zit nu inmiddels al aan het einde van 2019, maar wat heeft 2019 mij nu gebracht? Dit is mijn terugblik op 2019.

Voor mij was 2019 een heel goed jaar. Het is een jaar waar ik heel zelfstandig ben geworden. Een jaar waarin ik 18 ben geworden. Een jaar waarin ik veel heb geleerd over verschillende dingen. En natuurlijk een jaar waarin ik deze blog ben gaan volgen.

Mijn leerproces.

Ik heb in 2019 een paar dingen geleerd die mijn hele leven bij blijven. Ik ben altijd heel onzeker geweest en wilde hier altijd iets aan doen. Ik ben dus gaan kijken hoe ik zelfverzekerd kan worden. Ik heb bloggen gelezen, tijdschriften doorgebladerd voor tips en de meest gekke dingen geprobeerd, maar het is me niet gelukt. Tijdens mijn loopbaan gesprekken met mijn mentor op school vroeg hij aan mij wat ik nou op persoonlijk gebied wilde leren dit jaar. Waarop ik dus antwoordde dat ik zelfverzekerd wilde zijn. Hij snapte mijn punt, maar vertelde mij dat dit niet zomaar in een jaar is gebeurd. Ook zei hij dat voor ik zelfverzekerd kan worden ik eerst moest accepteren dat ik onzeker ben. En dit is het beste advies die iemand mij heeft gegeven. Na veel moeite doen en gesprekken hebben gehad met iedereen ben ik het gaan accepteren. Dit heeft mij wel heel gelukkig gemaakt, want sindsdien voel ik me veel lekkerder in mijn vel. Ik ben ook iets zelfverzekerd geworden hierdoor, maar niet zoals ik eerst graag wilde. Toch maakt dat mij niet uit, ik ben trots op wie ik nu ben en denk dat dit een van de mooiste dingen is die een vrouw kan overkomen. Haar zelf accepteren en van haar zelf houden.

Puppy.

In 2019 heb ik mijn lieve Nola gekregen. Een eigenwijze pup die geniet van het leven. Ze eist veel aandacht, maar kan ook prima zichzelf vermaken met de meest gekke dingen. Ze heeft genoeg speeltjes, maar vind een doodnormale handdoek ook heel leuk om mee te spelen. Ze is eigenwijs en luistert niet altijd naar iedereen. Als je ergens ligt en zij wilt er bij pikt ze zo je plek in als je niet oplet, maar ze is het allemaal waard. Ze is en blijft voor altijd die drukke kleine pup, maar ik heb nog nooit zo’n prachtig eigenwijze beestje gezien.

Kaj.

Mijn relatie met Kaj is begonnen op 5 juli 2018, maar is veel verder ontwikkeld in 2019. We hebben elkaar veel beter leren kennen en weten ook dat we samen een toekomst zien. Er zijn veel dingen besproken die je normaal niet met iemand bespreekt. We hebben het geluk gehad om heerlijk van elkaar te geniet heel 2019 lang. Ik ben nog steeds elke dag weer blij dat hij in mijn leven is en hoop dat dit in 2020 ook zo blijft.

School.

Ik heb hard gewerkt op school en mocht hierdoor over naar het 2de leerjaar van de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlening. Hierdoor heb ik wel van mijn 2 vriendinnetjes Ellis en Fé afscheid moeten nemen, omdat zij allebei een andere richting kozen. Gelukkig spreek ik ze nog vaak en zie ik ze vaak op school rondhangen. Op dit moment gaat het op school ook prima en heb ik het erg na mijn zin met me vriendinnetje Evie!

Ook heb ik mijn opleidingen uitgestippeld wat ik hierna wil gaan doen zodat ik mijn droom achter na kan gaan, namelijk klinisch psycholoog volgen!

Werk.

Na 1,5 jaar gewerkt te hebben heb ik helaas mijn baan bij de Hema opgezegd. Ik had een nieuwe baan gevonden waar ik veel zin in had. De broodafdeling bij de Jumbo, helaas was dit de slechtste keuze die ik gemaakt heb in 2019. Het was namelijk helemaal niet zo leuk. Gelukkig had ik al gauw een nieuwe baan gevonden. Bij de H&M. Ik ben heel blij met dit baantje en mijn lieve collega’s. Het zijn echt schatten van mensen!

Vrienden.

Er zijn veel vrienden uit mijn leven gegaan, maar dat vind ik niet erg. Ik heb namelijk ook veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb op dit moment de juiste en oprechte mensen om mij heen en dat is alles wat ik op dit gebied kan wensen.

Mama.

Met mijn lieve mama gaat ook alles op rolletjes. Ze is gezond en gelukkig en dat is het belangrijkste! Onze band is ook in 2019 steeds sterker geworden.

Oma.

Mijn lieve oma heeft al een hele lange tijd dementie en woont ook al een aantal jaar in een gesloten afdeling. Helaas gaat het af en toe zo slecht met der dat ze me soms niet herkent. Maar ze is er nog steeds en ze is nog gezond. Ik hoop dat 2020 haar en haar geheugen een beetje bijstaan en niet te hard voor haar is.

Afsluiting.

Dit was ongeveer mijn 2019 in grote lijnen. Het was een goed jaar. Ik hoop dat 2020 voor mij maar ook voor iedereen anders veel goeds brengt!

Alvast een gelukkig nieuwjaar!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.