Mijn favoriete en heerlijke smoothie en smoothiebowl!

In deze blog laat ik jullie meegenieten van mijn favoriete en heerlijke smoothie en smoothiebowl. Deze smoothie maak ik bijna elke dag, om me dag goed en gezond te beginnen. Ik hoop dat de smoothie jullie ook bevalt, enjoy!

Ingrediënten/benodigdheden:

 • Soja melk.
 • Havermout.
 • Diepvries bosvruchten.
 • Banaan.
 • Suiker.
 • Glas en/of diepe kom.
 • Blender of staafmixer.

Bereiden:

Pak als eerst de diepvries bosvruchten uit de vriezer en laat deze ontdooien. Pak vervolgens een banaan verwijder het schil en snijd deze in stukjes, het mogen best groffe stukken zijn. Als je dit hebt gedaan gooi de stukken dan in de blender. Pak de havermout en voeg 3 eetlepels havermout in de blender. Doe er een scheut soja melk bij en 3 schepjes suiker. (De smoothie is ook lekker zonder suiker, maar voor de zoetekauwen onder ons maakt de suiker het net ietsjes zoeter). Gooi als laatst de diepvries bosvruchten er bij en zet de blender aan, als je geen blender hebt kan je ook altijd een staafmixer gebruiken. Pureer de smoothie tot een gladde smoothie. Schenk de smoothie in een glas en smullen maar! Tip: Wil je echt een zomersgevoel? Steek er dan een rietje in en eventueel een parapluutje!

Everyday is a fresh start.

Smoothiebowl.

Je kunt er natuurlijk ook een smoothiebowl van maken! Dit kan je doen door de smoothie te maken zoals hierboven staat en dit in een diepe kom te doen. Voeg bovenop de smoothie je favoriete fruit en/of groente. Denk bijvoorbeeld bij deze smoothie aan aardbeien, bananen, munt en bosbessen. Elke hap is dan een feestje vol lekkere fruit en/of groente. Zo heb je een heerlijk ontbijtje! Hier zie je een voorbeeld van mijn smoothiebowl, ik heb het gewoon lekker simpel gehouden. Ik heb de smoothie gemaakt zoals hierboven staat en er een banaan en havermout op gelegd.

Drinken jullie ook weleens een smoothie? En wat is dan jullie favoriete smoothie?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

1 Comment

 • Reply Zo ziet mijn ochtendroutine er in de vakantie uit. - Joyceable 11 augustus 2020 at 10:06

  […] lekker vind. Ik kijk dus meestal wat ik in huis heb en maak hiermee een ontbijt. Soms is dit een smoothiebowl, soms een fruitsalade en soms toch wel een boterham. Hierna ga ik mijn tandenpoetsen en ben ik […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.