Mijn wekelijkse uitgebreide skincare routine

Elke week verwen ik mijn huid (en mezelf) weer met een uitgebreide skincare routine. Ik creeër  een soort mini spa at home. In deze blog ga ik mijn skincare routine laten zien en op de volgorde hoe ik dit aanpak.

Mijn huidtype

Ik heb een gecombineerde huid, dit houd in dat mijn wangen en kin vaak droog zijn, maar mijn voorhoofd en neus (de T-zone) juist vet zijn. Dit is een lastige huidtype aangezien je de wangen vetter moet maken en de T-zone juist niet. Zoek uit wat jouw huidtype is en kijk watvoor producten je hiervoor kan krijgen. Zo kan je kijken wat voor producten ik gebruik en dan vervolgens dit product kopen in jouw soort huidtype.

Schoonmaken

Als allereerst moet je je huid helemaal schoonmaken. Ik was eerst mijn gezicht goed met water en vervolgens pak ik er de reinigingsgel erbij. De reinigingsgel smeer ik over mijn gezicht en masseer ik in met de electrisch gezichtborstel, hierna spoel ik het weer af met water.

L’Oréal Paris Skin Expert Delicate Flowers Wash Reinigingsgel & FettleLife Glow – Gezichtsborstel.

Scrubben

Als mijn huid schoon is gemaakt, begin ik met het scrubben van mijn huid. Door het scrubben haal je dode huidcellen en andere onzuiverheden weg. Je bent in principe dus nog bezig met het schoonmaken van je huid. Ik raad je aan om niet meer dan 1 keer per week te gaan scrubben, zo kan je namelijk je huid kapot scrubben. Als je dan klaar bent met het scrubben, pak je een washandje en was je je gezicht weer af met water. Je huid kan nu wat rood zijn, dit is niet erg en trekt gauw weer weg.

The Ritual of Sakura Body Scrub.

Mee-eters en onzuiverheden verwijderen

Helaas neemt het scrubben niet alles meer dus moeten we nog even bij het schoonmaken van ons gezicht blijven. Ik heb hiervoor een apparaat die mee-eters, puistjes en onzuiverheden verwijderen en de poriën verkleining. Het is een apparaat met verschillende opzet stukje die aan het huid zuigt om ze zo eruit te krijgen.

Sylk Blackhead Remover Vacuum Pore Suction Set.

Maskertje

Als ik dan alle voorgaande stappen heb gehad, gaan we door met een maskertje. Het masker maakt je huid schoon en verzorgd de huid. Het helpt tegen puistjes, roodheid en andere onzuiverheden. Ook maakt het je huid weer lekker zacht en stralend. Ik laat het masker altijd 15 minuten zitten, vervolgens spoel ik het eraf met water.

Clay & Glow the pink Clay mask.

Moisturizer

Na het masker, doe ik altijd nog een cremé op mijn gezicht. Ik kies hiervoor een hydraterende moisturizer. De moisturizer zorgt ervoor dat je huid een stofje aanmaakt die ervoor zorgen dat de huid voldoende vocht vasthoud. Ook herstelt het je huid, hierdoor word je huid minder geïrriteerd en gevoelig. Het is dus heel belangrijk om dit na je skincare routine op te smeren.

Clay & Glow Hydrating Moisturizer.

Afsluiter

Als ik merk dat mijn wangen en kin nog droog zijn na de skincare routine, smeer ik er altijd nog een olie overheen. Dit zodat mijn wangen en kin nog wat vet binnen krijgen en niet droog zijn. Ik kies hiervoor voor een voedende olie zodat het mijn huid ook voed. Ik masseer het in met een gezichtroller. De gezichtsroller is een goede toevoeging aan je skincare routine. Het werkt namelijk wallen weg als je het vaker gaat gebruiken, Ook is het goed voor je bloedcirculatie, waardoor je huid kalmeert. Verder zorgt het ook voor een strakkere huid.

Gezichtsroller & body oil.

Wat is jouw skincare routine?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.