Persoonlijke update | 19 en de ziekte van Pfeiffer.

Het begon met 2 weken slecht tot niet slapen. Toen ben ik maar naar de huisarts geweest die me doorverwees naar de specialist, die mij vervolgens liet bloedprikken. 2 dagen later kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Pfeiffer had, maar wat houdt dit precies in?

Wat is de ziekte van Pfeiffer?

De ziekte van Pfeiffer betekent eigenlijk dat je continue moe bent. Daarbij kan je keelpijn krijgen, je halsklieren kunnen dikker en gevoeliger worden, je kan koorts of verhoging krijgen, je kan duizelig worden en minder eetlust hebben. Het gaat vanzelf weer over door veel te rusten. In sommige gevallen duurt dit een paar weken, bij andere een paar maanden.
Wil je meer informatie over de ziekte van Pfeiffer? Klik dan op deze link.

Welke klachten heb ik?

De klachten die ik heb gehad zijn: Koorts, verhoging, moeheid, slecht slapen en duizeligheid.
De klachten die ik nu heb: Continue moe, keelpijn, dikkere en gevoeligere halsklieren, moeite met slikken, duizeligheid, minder eetlust.

It’s never too late to go back to bed.

Wat betekent dit voor mij?

Ik moet vooral veel rusten. Helaas slaap ik heel slecht en hier slik ik nu ook valeriaan pilletjes voor die gewoon te verkrijgen zijn bij de drogist. Daarnaast rust ik veel door de dag heen en geloof me na heel dat quarantaine gebeuren is dat geen pretje. Wel probeer ik een beetje te bewegen door een stukje te wandelen of te gaan fietsen door toch een beetje energie kwijt te raken anders kan ik al helemaal niet slapen.

Hoe ben ik er achter gekomen dat ik dit heb?

Ik sliep al 2 weken heel slecht tot bijna niet en heb hiervoor van alles geprobeerd om toch beter te slapen, maar dit lukte niet. Dit ging gepaard met duizeligheid en koorts. Na 2 weken ben ik naar de huisarts gegaan die mij doorverwees naar de specialist. Zij keek naar mijn bloeddruk, hart en longen, maar alles was prima. Toen verwees ze me door om bloed te gaan prikken. Tijdens het bloedprikken viel ik bijna flauw terwijl het me normaal niks doet. 2 dagen later werd ik opgebeld door de huisarts met de mededeling dat ik de ziekte van Pfeiffer heb.
Kan je slecht slapen en wil je weten wat je er tegen kan doen? Lees dan tips & tricks hoe kan je beter slapen.

Hoe gaat het met jou?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.