Persoonlijke update: Het was me een heftig weekje.

Ik vond het weer eens tijd voor een persoonlijke update aangezien het afgelopen week best heftig was. We kregen maandag een nieuwtje wat heel onze week kon maken of breken. Zoals in de titel staat het was me een heftig weekje.

Maandagochtend/middag.

Maandag kreeg mijn moeder een telefoontje rond half 12/12 uur van mijn oma’s zorginstelling waar ze zit in verband met haar dementie dat mijn oma longonsteking had. Ik ken mijn oma en zij is een echte bikkel dus ik maakte me opzich nog niet zoveel zorgen. Totdat mijn moeder rond een uur of 3 een telefoontje kreeg van de huisarts van mijn oma dat ze niet kon eten en drinken en hierdoor ook haar antibiotica niet kon innemen, dus dat dit kon gaan betekenen dat ze zou gaan overlijden. Dit kwam natuurlijk als een klap binnen.

Maandagavond.

Vervolgens moest mijn moeder samen met mijn opa en tante naar mijn oma toe. Toen is er een schema gemaakt van elke 4 uur dat er iemand bij mijn oma is om te waken. Voor de mensen die dit niet weten, als je gaat waken betekent het dat die persoon elk moment kan gaan overlijden. Iedereen mocht mijn oma zien en afscheid nemen behalve ik, haar kleinkind. Dit had te maken met het protocol. Hier was ik natuurlijk kapot van en mijn moeder ook. Toch heeft mijn moeder het voor elkaar gekregen dat ik toch mocht komen dus ik heb nog anderhalf uur bij mijn oma aan bed gezeten. Ze wisten alleen niet of mijn oma het Coronavirus had dus moesten wij een pak aan, een veiligheidsbril op, een mondkapje op en handschoentjes aan. Het was dus best apart om helemaal met pak en alles bij je oma te zitten.

Dinsdag.

Mijn moeder mocht om 8 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags al gaan waken. Ik ben toen ook geweest om nog een keer afscheid te nemen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn oma had namelijk een appelmoesje op met daarin het antibiotica en ze had wat gedronken. Ze deed ook af en toe haar ogen weer een beetje open. Alles wat ze dus maandag niet kon, deed ze nu rustig aan wel weer een beetje. Wij als familie waren/zijn natuurlijk super trots op onze bikkel.

Making memories with you, is my favorite thing to do.

Woensdag.

Woensdagochtend kreeg mijn moeder weer eens een telefoontje dat het steeds beter ging met oma en dat ze goed haar antibiotica nam. Ook was de uitslag van de coronatest binnen en bleek daaruit dat mijn oma dus geen Corona had. Super goed nieuws dus! Ook werd er aan de telefoon gezegd dat dit betekent dat alleen mijn moeder, opa en tante mijn oma mochten zien zodat anderen haar niet konden besmetten. Helaas mocht ik dus ook niet meer komen, maar als dat betekent dat het goed met der gaat blijf ik graag weg. Als het nu blijkt dat mijn oma steeds de gezondere kant op gaat dan mogen zij (mijn moeder, opa en tante) ook niet meer komen zodat ze dus niet besmet word. Ook hoeven zij geen pak meer aan als ze naar me oma gaan, ze moeten wel gewoon een mondkapje op en hun handen wassen + desinfecteren.

Woensdagmiddag.

Een lief vriendinnetje van mij was donderdag jarig, maar dan zal ik moeten werken dus kwam ik een dag te vroeg met een ander lief vriendinnetje. We hebben met z’n drietjes haar verjaardag gevierd door natuurlijk cadeautjes te geven en door lekker te wijnen, kletsen en snacken! Het was een super gezellige dag en we hadden elkaar natuurlijk al een hele tijd niet gezien, dus we hadden veel om over te kletsen.

Donderdag.

Donderdagochtend was mijn moeder weer bij mijn oma en werd ik video gebeld door haar. Ik kreeg mijn oma te zien en ze herkende mij een beetje wat al een jaartje niet zo is. Mijn oma deed het super goed en was heel vrolijk, daar word je zelf ook super vrolijk van natuurlijk! Ze zat allemaal vrolijk te zwaaien en te lachen naar mij, heel lief. Ze nam haar antibiotica nog steeds goed in en dronk ook goed, ook kon ze zelfs al haar beker vasthouden. Haar ademhaling was rustig en ze heeft goed kunnen slapen. Verder heb ik zelf heel de dag gewerkt en ben ik β€˜s avonds naar mijn schoonfamilie gegaan, waar we lekker hebben gebarbecued. Dit was dus een super positief dagje!

A grandmother is like an angel. Who takes you under her wing, she prays and watches over you and she’d give you anything.

Vrijdag.

Vrijdagochtend kwam het geen wat niemand durfde t dromen. Mijn moeder kreeg bericht van de zorginstelling dat niemand oma meer mocht zien. Wat gek genoeg heel goed nieuws is! Dit betekent namelijk dat het goed met haar gaat. Voor ons was dit allemaal niet te geloven. Maandag dachten we dat het haar laatste dag was en hebben we afscheid genomen en vandaag kregen we te horen dat het goed met haar gaat. Je kan dus best begrijpen dat onze dag niet meer stuk kon gaan.

Zaterdag.

Vandaag begon alles behalve goed. Mijn moeder kreeg een telefoontje met dat ze naar de zorginstelling moest komen en kreeg daar te horen dat mijn oma een toeval heeft gehad en om 07:55 is overleden. Dit kwam als een klap aan voor iedereen, aan het begin van de week dachten we dat dit ging gebeuren, maar het ging juist steeds beter dat we dit nu niet meer verwachtten. Ik ga mijn oma nooit vergeten, hoe zij met de mensen, dieren en planten omging was magisch. Ze heeft thuis alle dieren al verzorgd van de fretjes tot aan de slakken en pissebedden. Ook planten waren welkom en verzorgde ze graag en elk mens kon bij haar terecht. Ze is en blijft een mooi magische en lief persoon met een hart van goud. Ik ben blij dat mijn oma mijn oma is. De rest van de dag hebben we vooral dingen moeten regelen voor de uitvaart. Mijn moeder heeft dit met mijn tante, oom, stiefvader en opa gedaan via videobellen met Dela. Ik was zelf niet thuis, maar heb mee geregeld via Whatsapp en bellen. Verder zijn mijn vriend en ik ’s avonds nog wat wezen drinken met zijn vrienden.

Zondag.

Op zondag was het vooral laten bezinken dat mijn oma er niet meer is. Ik ben met mijn vriend nog even naar zijn opa en oma geweest, dit doen we wel vaker op zondag. ’s avonds toen ik thuis kwam heb ik mijn moeder nog geholpen met de foto’s uitzoeken voor mijn oma’s uitvaart en die verstuurd naar Dela.

I love you, grandma. May you only walk on flower paths in your next life.

Sporten.

Ik ben weer begonnen met sporten en probeer nu 5 dagen in de week te sporten. Ik doe dan 2 workouts op een dag en in het weekend heb ik rust. Dit gaat super goed en ben ook echt blij dat ik weer ben begonnen aangezien het je helpt met je hoofd leegmaken en je bent ook nog eens gezond bezig. Ik sport wel thuis, maar dat vind ik heerlijk. Ik sport via de app Workout Woman.

Aankomende week.

Maandag heb ik online school en ’s avonds gaan we naar mijn oma kijken die opgebaard ligt. Dinsdag gaan we ook ’s avonds kijken naar mijn oma en is het vooral de laatste dingen nog even snel regelen. Woensdag is de uitvaart en dan gaan we definitief afscheid nemen van mijn oma.

Hoe was jullie week?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.