Powervrouwen!

Powervrouwen zijn in mijn ogen vrouwen die succesvol zijn in welk opzicht dan ook, vrouwen die andere inspireren en voor elkaar opkomen. In dit artikel laat ik zien wie er allemaal in mijn ogen power vrouwen zijn en waarom.

Beyoncé.

Beyoncé was 8 jaar oud toen ze samen met Kelly Rowland en LaTavia Roberson meedeed aan een talentenshow, zij werden de Girl’s Tyme wat later de Destiny’s Child werd. Na een lange tijd ging Beyoncé solo en trouwde ze met Jay Z. Ze heeft nu inmiddels 6 albums op haar naam staan en 7 films. Ook in Beyoncé privé leven is er veel gebeurd. Ze is inmiddels moeder van 2 dochters en 1 zoon. Ook is ze in haar laatste album heel open over haar relatie en verteld ze dat Jay Z vreemd was gegaan. Ondanks alles staat deze vrouw nog elke dag even sterk op haar benen. Ze is een powervrouw in haar werk, maar ook in haar privé leven.

Kylie Jenner.

Ikzelf ben helemaal gek op de Kardashians, omdat ze ondanks alles zichzelf blijven en niet mooi weer spelen op tv maar laten zien dat het ook bij hun het leven niet altijd gemakkelijk is. Kylie is de jongste van 9!! (Kim, Kendall, Khloe, Kourtney, Rob, Brody, Casey, Brandon en Burt.) In 2007 begon de serie Keeping up with the Kardashians, waar Kylie ook in voor kwam samen met haar familie. In 2013 begon Kylie op haar eigen carrière te focussen. Inmiddels heeft Kylie de Kylie Cosmetics opgezet waar ze vooral make-up verkoopt. In 2017 heeft Kylie haar eigen serie gekregen genaamd Life of Kylie. Samen met rapper Travis Scott heeft ze in 2018 dochter Stormi Webster gekregen. Kylie is de jongste miljardair. Kylie is een powervrouw doordat ze veel heeft gedaan in haar eigen business, ze is een goede moeder voor Stormi en heeft veel bereikt qua succes in haar leven.

Ellen DeGeneres.

Na haar middelbare school wilde Ellen niet naar een vervolgopleiding, waardoor ze op baantjesjacht ging. Zo is Ellen koerier voor een advocaten bureau geweest, een stofzuiger verkoper en nog veel meer. Toen kwam Ellen erachter dat ze een stand-up comedian wilde worden en ging in clubs optreden. Na het winnen van de titel ‘Funniest person in America’ kreeg Ellen een podium voor haar werk. In april 1997 kwam Ellen ervoor uit dat ze op vrouwen valt. In 2001 kreeg Ellen haar eigen show ‘The Ellen Show’ De serie kreeg goede kritieken, maar had slechte kijkcijfers. In 2003 kwam Ellen terug met een nieuwe show, een praatprogamma genaamd ‘The Ellen DeGeneres Show’. Deze show werd en word nog steeds goed bekeken. Ik vind Ellen een echte powervrouw, omdat ondanks dat zij haar ‘papiertje’ niet heeft gehaald ze toch zo veel succes heeft. Dit allemaal door haarzelf.

Angelina Jolie.

Angelina heeft gelukkige kinderjaren gehad, maar niet zo gelukkige tienerjaren. Ze was depressief in haar tienerjaren, doordat ze werd gepest door haar medestudenten. Dit om haar dunne lichaam en volle lippen, en om het dragen van tweedehands kleding, een bril en een beugel. In deze periode sneed zij zichzelf en droeg ze alleen nog maar zwarte kleding. Op 14-jarige leeftijd trok ze in bij haar eerste vriend, stopte met haar acteerlessen, en droomde van een carrière als begrafenisondernemer. Twee jaar later, nadat de relatie was beëindigd, huurde ze een appartement nabij het huis van haar moeder en vervolgde haar acteeropleiding. Angelina had jarenlang geen persoonlijk contact meer met haar vader. Na het overlijden van haar moeder nam ze wel weer contact op met haar vader. Angelina’s carrieré begon als fotomodel, al snel werd ze actrice. Ze heeft inmiddels 46 films op haar naam staan. Angelina staat elke maand 1/3 van haar salaris af aan het vluchtelingenwerk. In januari 2011 richt ze de Jolie Juridische hulpdienst op. Dit is een netwerk van advocaten dat zich inzit voor mensenrechten in ontwikkelingslanden. Sinds 2001 ambassadrice van het UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Sinds 2016 is ze professor aan de London School of Economics, hier geeft ze een mastercursus op het gebied van vrouwenrechten, vrede en veiligheid. Angelina is 3x getrouwd geweest, helaas allemaal zonder geluk, de actrice is op dit moment vrijgezel. In 2013 heeft Angelina haar borsten vrijwillig laten amputeren, dit omdat zij 87% de kans had om kanker te krijgen. De kans dat ze kanker krijgt is nog niet helemaal weg maar zo wel verminderd. Angelina Jolie en Brad Pitt hebben samen 3 kinderen gekregen op de natuurlijke wijze en 3 kinderen geadopteerd. Angelina is voor mij een powervrouw omdat zij veel ‘shit’ heeft meegemaakt in haar leven en altijd door is gegaan, ze veel heeft bereikt in haar carrière  en zich veel inzet voor de maatschappij.

Jullie allemaal!

Eigenlijk hebben alle vrouwen wel iets powerachtigs in hun. Ook jij. Dus wees trots op jezelf, maak er het beste van en weet waar je recht op heb. Jij komt er wel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.