Self Care Tips! (NL)

Het belangrijkste wat er is, is Self Care. Self Care is alles wat te maken heeft met mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Self Care is niet alleen me-time inplannen en lekker je nageltjes laten doen, Self Care is ook gezond eten of sporten. Eigenlijk alles wat jou beter laat voelen is Self Care.

Begin je dag met iets wat je leuk vindt!
Als je wat tijd voor jezelf hebt om naar uit te kijken, kan dat je helpen je bed uit te komen. Het kan iets kleins zijn, zoals genieten van een lekkere smoothie waar je naar uit keek of een lange wandeling.

Wat als je stress ervaart?
Doe een snelle training en ontspan je spieren, praat erover met iemand die je vertrouwt, neem een pauze van wat je stress geeft en focus op iets anders.

Jezelf even opnieuw opladen.
Neem de tijd om meer te leren over je favoriete onderwerp, maak dat nieuwe recept dat je wilde proberen of doe een dutje en verhoog je energieniveau.

Koop planten voor in je huis.
Planten doen meer dan je denkt. Ze verwijderen gifstoffen en zuiveren de lucht, ze creëren een ontspannen en stressvrije omgeving en ze zorgen voor vrolijke en productieve vibes. Dus hup naar intratuin en haal wat planten in je huis!

Oefen dankbaarheid.
Deze klinkt misschien maar dit is wel echt ‘They key of happiness’. Realiseer je wat je allemaal hebt en wees daar dankbaar voor. Mensen weten vaak wat ze hebben als ze het kwijt zijn. Schrijf daarom op waar je dankbaar voor bent en waarom. Zodra je dat weet ben je zeker gelukkig doordat je het realiseert en doe je er ook meer moeite voor.

Beweeg!
Dit is iets wat je eigenlijk dagelijks moet doen (al lukt dat bij mij ook echt niet altijd). Beweeg! Al is het een stukje fietsen, wandelen of een hele work-out, je gaat je er zeker lekker door voelen en het is ook nog eens gezond.

Ruim je huis/kamer op.
Door je huis/kamer op te ruimen, maak je alles overzichtelijker. Het vermindert onrust, het zorgt voor een laag stressniveau, het verhoogt je geluksgevoel en je rust beter uit. Ik zeg voorjaarsschoonmaak!

Eet gezond.
Maak een gezonde smoothie, eet een lekkere salade of een stukje fruit. Gezond en lekker!

Slaap genoeg.
Ik vind dit een van de belangrijkste, aangezien ik niet tegen slaaptekort kan. Ik word dan heel chagrijnig en zeurderig + het is niet gezond! Dus slaap allemaal lekker op tijd en als het kan, slaap dan lekker uit. Ook volwassenen hebben 7 tot 9 uur slaap nodig, dus wees niet eigenwijs.

Me-time.
Dan nu mijn favoriet, Me-time! Maak tijd voor jezelf, verwen jezelf met een lekker warm bad, reinig je huid met een heerlijk maskertje en eet iets lekkers (en ja dat mag voor een keertje wel chocolade zijn).

Ik hoop dat jullie allemaal uitgerust en wel zijn na het gebruiken van deze tips!
Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

5 Comments

 • Reply Je doelen sneller en makkelijker haalbaar maken! - Joyceable 9 april 2020 at 10:01

  […] niet om af en toe ook rust te nemen, kijk hier hoe je goed kan […]

 • Reply Persoonlijke update: Hoe gaat het nu met mij? - 21 april 2020 at 10:05

  […] Ik zit op dit moment 42 dagen thuis om precies te zijn. Eerst vond ik het echt vreselijk, buiten de opdrachten van school die we op maandag en vrijdag krijgen en de blogs die ik schrijf, verveelde ik me echt kapot. Nu is dat helemaal anders, ondanks dat we niet naar buiten mogen heb ik het nu super druk dat ik alles moet plannen. Maandag ben ik vooral bezig met school, dinsdag met mijn blog, woensdag met mijn werk, donderdag met mijn blog en vrijdag weer met school. Ook heb ik af en toe op dinsdag een vergadering van stage. Avonden hou ik vrij voor mezelf. […]

 • Reply De Zelfzorg Tag | Hoe goed zorg ik voor mezelf? - 23 juni 2020 at 10:05

  […] Lees ook self care tips! […]

 • Reply Tips & tricks | Hoe blijf je positief denken? - 25 juni 2020 at 10:04

  […] Het is oké om een keer iets minder positief te zijn of om een baaldagje te hebben. Zorg er dan voor dat je iets leuks gaat doen en even tijd voor jezelf neemt. Zo kan je even lekker ontspannen en de stress en spanning weg laten gaan. Lees ook self care tips! […]

 • Reply Tips & tricks | Hoe kan je het beste omgaan met stress. - Joyceable 9 juli 2020 at 10:04

  […] Lees ook Self Care tips! […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.