Tips & tricks | 10x tips om je concentratie te verbeteren

Af en toe is het lastig om je concentratie bij je werk te houden. Vooral nu we thuis zitten en onze huisgenoten ook thuis zijn. Je wordt sneller geneigd om iets anders te gaan doen dan je werk of je huisgenoot is tv aan het kijken waardoor jij je concentratie verliest. Met deze tips kan je ondanks alles je concentratie toch bij je werk houden.

1. Omgeving

Raak jij snel afgeleid in je kamer, omdat je tv jou telkens aanstaart? Raak je afgeleid in de woonkamer, omdat je huisgenoot daar veel lawaai maakt? Zoek dan een andere plek. Laat je niet afleiden door je omgeving. Zoek een kamer waar je rustig aan het werk kan gaan zonder gestoord te worden of afgeleid te raken.

2. Slaap

Voldoende slaap is eigenlijk de beste oplossing op (bijna) alles. Zorg voor een goede slaapritme en voldoende slaap. Ga op tijd naar bed en sta op tijd weer op. Zorg voor minimaal 8 uur slaap. Je lichaam heeft zo meer regelmaat en gaat hierdoor ook beter functioneren.

3. Beweging

Bewegen bevordert je concentratie. Ga je dus niet opsluiten om kei hard te werken, maar neem pauzes waarin je gaat wandelen, een frisse neus gaat halen of gaat sporten.

4. Motivatie

Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft en blijf jezelf herinneren waarom je dit werk af wilt hebben of waarom je aan deze opleiding bent begonnen. Zo blijf je gemotiveert en geconcenteerd bezig.

Lees ook tips & tricks | 10x motivate tips voor school/werk.

5. Één taak

Focus op één taak en doe niet alles tegelijk. Wij mensen denken altijd goed te kunnen multitasken, maar dit gaat lang niet zoals wij willen. Je krijgt een beter resultaat als je je focust op één taak. Focus je je op meerdere taken, loop je ook kans om sneller je concentratie te verliezen.

6. Mediteer

Dit is een puntje waarvan ik weet dat vele ‘m niet gaan gebruiken, maar toch benoem ik ‘m. Mediteren is voor ontspanning, maar ook voor het verbeteren van je concentratie. Tijdens het mediteren ben je je concentratievermogen aan het trainen. Het hoeft maar 10 tot 20 minuten per dag te duren. Geef het een kans!

7. Telefoon

Ja ook hier benoem ik het toch even, ons favoriete onderwerp, de telefoon. Zet je telefoon op stil, uit, slaapstand weet ik het. Zorg ervoor dat je er niet door afgeleid word. Want we weten allebei, als je hem eenmaal aanraakt, ben je over een half uur nog aan het scrollen op je tijdlijn van instagram.

8. Optimale uurtjes

Iedereen heeft een bepaalde tijd waarin ze zich het best kunnen concentreren. Voor mij zijn dit de avond uurtjes zo net na het avondeten. Dan ben ik het productiefst. Vind uit wanneer jij het beste kan werken en gebruik die uren!

9. Planning

Maak een planning met alles wat je vandaag wilt gaan doen, wanneer je dit gaat doen en hoelang. Plan ook je pauzes in en wanneer je pauzes voor bij zijn en hou je hieraan. Ik geef je ook als tip mee je dag niet bomvol te plannen, maar ook wat ‘lucht’ er tussen te laten voor eventuele taken die je vergeten bent of andere dingen.

10. Deadlines

Geef jezelf deadlines. Zo moet je wel aan de slag gaan en die taken af hebben. Het geeft je veel rust als het af is en het helpt je met werken dus doe het!

Heb jij nog tips om de concentratie te verbeteren?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.