Tips & tricks | Hoe blijf je positief denken?

Het is makkelijker om negatief te zien dan om positief te zijn. We klagen en bekritiseren over het algemeen heel veel, maar dit kost ook weer een hele hoop energie en je wordt er niet gelukkiger op. Ik ga jullie tips & tricks geven over hoe je positief kan gaan denken en kan blijven denken.

Je gedachte bepaald je gevoel.

Dit is een spreuk die mijn moeder altijd tegen mij zegt, maar die ook zeker waar is. Als jij denkt vandaag gaat een rot dag worden, dan gaat het ook een rot dag worden en dan gaat er ook van alles mis. Maar als jij denkt vandaag gaat alles goed komen en de positieve dingen op gaat noemen dan word het ook een positieve dag.

Zorg goed voor jezelf.

Het is oké om een keer iets minder positief te zijn of om een baaldagje te hebben. Zorg er dan voor dat je iets leuks gaat doen en even tijd voor jezelf neemt. Zo kan je even lekker ontspannen en de stress en spanning weg laten gaan.
Lees ook self care tips!

Think happy thoughts.

Reflecteer.

Dit kan elke dag of elke week net wat jij fijn vindt. Reflecteer je dag/week en kijk wat de positieve dingen waren die jou dag/week een top dag/week maakte. Schrijf ook op wat er beter kan of wat je zeker de volgende keer mee wilt nemen. Zo ben je bewust bezig met je leven beter te maken.

Kleine dingen.

Waardeer de kleine dingen in het leven en benoem deze ook. Iedere gebeurtenis heeft ook een positieve kant. Ookal is de gebeurtenis nog zo vervelend, er zit altijd iets positiefs in. Denk bijvoorbeeld aan wat je er van geleerd hebt of wat het jou heeft gebracht.
Lees ook de kleine dingen in het leven.

You must want to spend the rest of your life with yourself first.

Wees bewust van jouw gedachtens.

Vaak denk je dat je weet wat anderen denken, dit is heel gevaarlijk. Je kan namelijk denken dat anderen van alles over jou denken, terwijl dit niet waar is. Het zijn jouw gedachtens die denken dat iemand anders over jou denkt en niet die van hen. Laat deze negativiteit en de angst dat anderen jou niet mogen los. Kijk naar de positieve dingen om je heen en besteed daar aandacht aan. Blijft het nou toch aan je knagen? Loop naar de persoon toe en vraag wat ze van je vinden, dan heb je bevestiging of zie je dat er niks aan de hand is en alles in je hoofd zit.

Wees aardig.

Het is heel makkelijk om jezelf en anderen te bekritiseren en te vooroordelen, maar dit zegt meer over jou en jouw negativiteit dan over de persoon die je vooroordeelt. Stop hier dus mee. Wees aardig voor iedereen, maar ook zeker voor jezelf. Leer van jezelf te houden en dan merk je dat je het leven meteen positiever ziet. Want als jij aardig bent voor jezelf en voor anderen, dan zullen anderen dit ook voor jou zijn.
Lees ook tips & tricks | Hoe kan je meer van jezelf gaan houden?

Ben jij van jezelf positief of negatief?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.