Tips & tricks | Hoe bouw je meer zelfvertrouwen op.

Iedereen heeft wel iets waarover hij/zij zich onzeker voelt, maar hoe bouw je meer zelfvertrouwen op? Er zijn natuurlijk geen geweldige tips die ervoor zorgt dat je helemaal zelfverzekerd bent en die bij iedereen werkt, maar met deze tips & tricks krijgt je zelfvertrouwen zeker een boost!

Kleed je goed.

Je voelt je vaak mooier en beter als je goed gekleed bent. Je gaat je zelfverzekerder voelen en straalt dit dus ook uit. Trek dus dat schattige jurkje aan of die leuke jeans en knallen maar.

Straal zelfvertrouwen uit.

Als je met hangende schouders en hoofd rondloopt kom je onzeker over. Dit wil je niet. Zorg dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Loop met een rechte rug, hoofd omhoog en maak oogcontact. Geef een vriendelijke en open houding. Zo maak je een positieve indruk bij anderen en zelf voel je je ook zelfverzekerder.

Self confidence is the best outfit, rock it and own it.

Verander jezelf niet maar je omgeving.

Als je een vis afrekent op zijn vermogen om een boom in te klimmen, zal de vis zijn hele leven denken dat hij stom is – Einstein. Dus waarom doen we dat dan wel bij onszelf? We zetten onszelf vaak in een situatie waarin we denken dat dit zo hoort of dat het van ons verwacht word. Zelfs als we dit zelf niet willen en we ons hier niet thuis voelen. Omring jezelf met mensen waar je energie van krijgt in plaats van mensen die je afkeuren of waar je nooit goed genoeg voor bent. Je zult merken dat je dan veel meer zelfvertrouwen opbouwt.

Stap uit je comfortzone.

Uit je comfortzone stappen is altijd een goed idee en het hoeft niet moeilijk te zijn. Bijvoorbeeld je bent altijd de stille in de vergadering, stap uit je comfortzone en praat mee met het gesprek. Je staat altijd op de achtergrond, kom een keer naar voren en laat zien wie je bent. Je vindt het eng om alle aandacht te krijgen, leidt de vergadering of presenteer de presentatie. Dus maak je dromen waar, laat je horen, doe de dingen die je normaal nooit zou doen en kom uit die comfortzone! Hier heb ik een aantal redenen waarom jij uit je comfortzone moet stappen:

– Je leert jezelf beter kennen en vergroot je succes in je leven en je werk.
– Je ontdekt talenten in jezelf waar je veel meer voldoening uit haalt.
– Je vergroot je zelfvertrouwen.
– Je leert je grenzen aan te geven.
– Je bereikt sneller je doel.
– Je leert je gevoel te vertrouwen.
– Je vindt een baan die je veel meer voldoening geeft.
– Je relatie wordt intenser.

Complimentjes.

Complimentjes geven mag altijd, aan jezelf of aan anderen. Helaas geven mensen niet meer zovaak complimentjes, mensen geven tegenwoordig eerder haat, dit vaak via social media. Doe hier niet aan mee en geef zelf wel complimentjes aan anderen, doe dit alleen wel als het oprecht is. Misschien krijg je dan een complimentje terug, zo helpen jullie elkaar met jullie zelfvertrouwen.

I am obsessed with becoming a woman comfortable in her skin.

Dankbaar.

Als je je focust op wat je niet kunt of hebt, geven je hersenen redenen waarom je het niet kunt of hebt en verklein je hiermee je zelfvertrouwen. Wees dus in plaats daarvan wel dankbaar voor alles wat je wel hebt of kunt. Accepteer jezelf en je situatie. Dit kan je stimuleren door elke ochtend benoemen waar je dankbaar voor bent. Zo krijg je positieve energie en ontwikkel je meer zelfvertrouwen.

Zelfliefde.

Ik heb hier al eerder een blog over geschreven, klik hier om die te lezen. Zelfliefde is een van de belangrijkste dingen en vooral als je het over zelfvertrouwen hebt. Je moet van jezelf kunnen houden en jezelf volledig kunnen accepteren wil je meer zelfvertrouwen krijgen.

Wat doe jij om je zelfverzekerd te voelen?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.