Tips & tricks | Hoe kan ik vet haar voorkomen?

Iedereen heeft wel eens last gehad van vet haar. Het ziet er vies en onverzorgd uit, terwijl dit helemaal het geval niet hoeft te zijn. Elke dag je haren wassen is niet goed voor je haren, maar hoe kom je anders van je vet haar af? In deze blog heb ik een aantal tips om dit te voorkomen!

Wassen

Het elke dag wassen van je haren kan leiden tot vet haar. Het zit namelijk zo dat als je je haren te vaak wast je hoofdhuid gaat uitdrogen en het meer talg aanmaakt. Deze talg zorgt er dan weer voor dat je haar hierdoor vettig eruit kan gaan zien en gaan voelen. Probeer daarom dus om voortaan om de dag je haren te wassen.

Hoofdhuid

Je doet vast ten zeker wel eens jezelf verwennen met een lekker maskertje voor op je gezicht. Dit mag je ook doen bij je haren. Een haarmasker kan er namelijk voor zorgen dat je haar minder vettig aanvoelt. Zorg er voor dat het masker voldoende tijd heeft om goed in te trekken, anders heb je alles voor niks gedaan.

Lees ook mijn wekelijkse uitgebreide skincare routine.

Appelazijn

Dit klinkt gek, maar het blijkt dat appelazijn er voor kan zorgen dat je haar mooi word en gaat glanzen. Het appelazijn verwijderd het vuil en maakt je haar vrij van talg. Laat het appelazijn intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Tipje hou je neus dicht, want dit kan gruwelijk stinken.

Borstelen/aanraken

Veel vrouwen borstelen de hele dag door hun haren en raken hun haren vaak aan. Denk bijvoorbeeld aan je haren goed doen of een hand door je haren te halen. Door je haar veel te borstelen of aan te raken stimuleer je de talgproductie. Probeer dus alleen in de ochtend je haren te kammen en verder niet meer aan je haren te zitten. Betrap je er jezelf op dat je dit toch best vaak doet, gooi dan je haren op een staart of knot, zo zit je er minder snel aan.

Producten

Niet alle producten die voor je haren zijn bedoeld zijn meteen goed voor je haar. Denk bijvoorbeeld aan mousse, gel, wax en haarlak. Deze producten verzwaren en vervuilen je haar. Heb je snel last van vet haar? Dan raad ik het je af om deze producten te gebruiken, hierdoor worden je haren er niet beter op.

Droogshampoo

Droogshampoo wordt gezien als het wondermiddel die je in je haar spuit en al je problemen qua vet haar is weg. Helaas is niets minder waar. Droogshampoo zorgt ervoor dat de talgproductie inderdaad minder wordt, maar toch zorgt het er niet voor dat je haar minder vettig word. Het zorgt er dus niet voor dat je haar minder of meer vettig word, wel voelt het meer vettig aan na het gebruik van droogshampoo.

Warmte

Het is al algemeen bekend, maar ik zeg het toch even. Veel vrouwen föhnen, stijlen of krullen hun haar dagelijks. Ondanks dat we weten dat de warmte schadelijk is voor ons haar. Warmte bevordert de groei van talg en zoals al eerder is gezegd: van talg krijg je vet haar.

Haartype

Niet iedereen heeft hetzelfde haartype. Ook niet iedereen heeft dus hetzelfde product nodig. Het kan zijn dat vriendinnen van jou heel erg te spreken zijn over een bepaald product, maar dat dit product half niet de wonderen doet die jouw vriendinnen beweren dat ie doet. Dit kan komen doordat jullie een andere haartype hebt. Weet je niet welk product goed zijn voor jou haartype? Vraag dan om advies bij je kapper.

Kussensloop

Verschoon je kussensloop regelmatig. Je ligt elke nacht op je kussen en ook hier gaat vuil in zitten. Het is dus niet handig als je na het douche weer terug op de kussensloop gaat liggen, waar je al een week op ligt. Het vuil die in de kussensloop zit, zit zo binnen no time ook weer in je haar.

Veelvoorkomende fout

De juiste haarproducten zien te vinden is al behoorlijk lastig, maar om het dan ook nog juist te gebruiken is ook belangrijk. Zo is een veelvoorkomende fout dat mensen een haarmasker of conditioner verspreid over het hele haar, terwijl het alleen in de punten moet. Dus de volgende keer dat je je conditioner er bij pakt, spuit je een klein beetje op je hand en masseer je het in de punten van je haren en niet op je hoofdhuid.

Wat doe jij om vet haar te voorkomen?

 

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.