Tips & tricks | Hoe kan je meer van jezelf gaan houden?

Van jezelf houden is heel erg belangrijk, toch vinden vele van ons dit lastig. Van jezelf houden is een soortvan basis tot een positief en gelukkig leven. Het is niet dat als je niet van jezelf houdt dat je dan niet gelukkig bent, maar je bent het vaak wel minder. Lees gauw verder voor de tips & tricks over hoe je meer van jezelf kan gaan houden!

Vertrouw op jezelf.

Je kan meer dan je denkt en dit heb je waarschijnlijk al vaker gehoord, maar dit is waar! Vertrouw op jezelf, jij bent namelijk degene die ervoor heeft gezorgd wie/waar je nu bent.

Wees vriendelijk tegen jezelf.

Je hebt geleerd om altijd vriendelijk tegen anderen te zijn, dus waarom niet ook tegen jezelf? Geef jezelf schouderklopjes als je iets goeds doet, benoem het als je iets hebt gedaan waar je trots op bent, benoem het als iets is geluk en geef jezelf veel complimentjes. Dit is niet egoïstisch of iets, dit is de weg naar zelfliefde.

Accepteer jezelf.

Natuurlijk zijn er nog puntjes waar je aan kan werken, bij wie niet? Verander je kritiekpuntjes op jezelf naar leerpunten wat je nog wilt leren. Accepteer het ook als het tijd kost of als het misschien niet gaat lukken. Accepteer en respecteer jezelf.

Breathe for you and not for them.

Jezelf bewijzen.

Vele mensen hebben het gevoel dat ze zichzelf moeten bewijzen, dit is niet zo. Als je jezelf wilt bewijzen aan anderen ben je eigenlijk jezelf aan het overtuigen.

Wees eerlijk tegen jezelf.

Dit klinkt misschien raar, want je kan niet echt liegen tegen jezelf. Dit gaat meer over het erkennen van je gevoelens. Je hoeft niet blij te spelen tegen jezelf als je dit niet bent. Erken dat je niet blij bent en doe dit zo met al je gevoelens.

Vergeef jezelf.

Iedereen maakt fouten, toch hebben we vaak de neiging om anderen wel te vergeven en onszelf niet. Je kan beter van je fouten gaan leren dan dat je jezelf te kort doet door jezelf niet te vergeven. Waarom anderen wel vergeven maar jezelf niet?

Your mistakes don’t define you.

Minder zorgen.

Maak je minder zorgen over dingen. Kan je er niks aan doen? Laat het los. Gaan je zorgen over je verleden? Laat het los. Maak je je zorgen over de toekomst? Laat het los. Zijn je zorgen in het nu en kan je er wat aan doen? Doe er dan wat aan en laat het daarna weer los.

Dankbaar.

Wees dankbaar voor de dingen in je leven en voor jezelf. Als het makkelijker voor je is, schrijf dan alles waar je dankbaar voor bent op. Heb je een slechte dag of heb je negatieve gedachtes? Pak dit er dan bij.

Reminders plakken.

Plak door het hele huis allerlei reminders zodat je weet dat je het waard bent. Schrijf dingen op die je leuk vind aan jezelf en plak deze door het hele huis.

Make yourself proud.

Spiegel oefening.

Ga elke ochtend voor de spiegel staan en benoem de dingen die je leuk vind aan jezelf. Begin de dag goed en positief.

Superheld oefening.

Deze oefening klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar dat is het niet. Schrijf al je goede eigenschappen op en maak hiermee je eigen superheld.

Kleding.

Het klinkt misschien gek, maar als je in je allermooiste kleding loopt vind je jezelf vaak mooier dan als je in je pyjama loopt. Kleed jezelf dus altijd zo mooi mogelijk.

Wat doe jij waardoor je meer van jezelf gaat houden?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

 

1 Comment

  • Reply Tips & tricks | Hoe bouw je meer zelfvertrouwen op. - 28 mei 2020 at 10:06

    […] heb hier al eerder een blog over geschreven, klik hier om die te lezen. Zelfliefde is een van de belangrijkste dingen en vooral als je het over […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.