Tips & tricks | Minder snel geïrriteerd raken.

Je vriendin komt weer voor de zoveelste keer te laat, iemand smakt veelste hard of als iemand net te hard ademt in jou buurt. De meest kleine dingen kan je al geïrriteerd om raken. Dit kost veel energie en is voor jezelf absoluut niet leuk, maar hoe raakt je nu minder geïrriteerd? Lees snel door voor de tips & tricks.

Onderzoek.

Als eerst moet je onderzoeken waarom jij zo snel geïrriteerd raakt.Als je altijd heel snel geïrriteerd bent kan dat komen, omdat je een gevoelig persoon bent. Je trekt je veel aan van wat anderen doen en bent hier veel mee bezig, vaak zelfs onbewust. Een andere reden kan zijn dat je slecht hebt geslapen, niet lekker in je vel zit of een baaldagje hebt. Als je weet wat de oorzaak is, kan je het vaak beter accepteren en het loslaten.

Bekijk het vanuit een andere perspectief.

Het is niet fijn om snel geïrriteerd te raken, toch is het goed om even te kijken vanuit een ander perspectief. Dat jij geïrriteerd bent aan het getikt op de tafel betekent niet dat de wereld vergaat. Je kan er iets van zeggen, maar je wilt mensen ook niet kwetsen, doordat je een sneer naar diegene geeft. Dit wil je voorkomen, bedenk daarom dus dat het helemaal niet zo erg is dat diegene met z’n vinger op de tafel tikt.

I’m letting go so I can be free.

Tel tot 10.

Dit is zo’n standaard advies dat iedereen altijd geeft, maar (bijna) niet serieus word genomen. Toch kan het je echt helpen. Is iemand de hele tijd gekken geluiden aan het maken? Tel dan tot 10 en adem rustig in en uit. Zo concentreer je op jezelf en je ademhaling en laat je daarna je irritatie los.

Zoek afleiding.

Loopt de irritatie zo hoog op dat je het even niet meer aankan? Zoek dan afleiding. Loop even een rondje, praat over een ander onderwerp of ga even ergens anders zitten. Word je gek van vervelende geluiden of mensen die smakken? Zet dan je koptelefoon op en luister lekker naar je muziek.

It’s time to let go.

Kijk van een afstandje.

Soms helpt het om van een afstandje te kijken naar het geen waar jij geïrriteerd door raakt. Stel, je bent geïrriteerd omdat elke keer als jij dat ene jurkje aan wilt doen, doet jou zusje het jurkje aan. Kijk dan eens van een afstand en vraag jezelf ‘Is dit iets om je druk over te maken? Is dit de negatieve energie waard? Wil je jouw dag negatief laten beïnvloeden door het niet aan kunnen trekken van een jurk omdat je zusje ‘m aan heeft? Nee toch?’

Wat levert het je op?

Vraag jezelf af wat het oplevert als jij geïrriteerd raakt over iets. Krijg je dan wat je wilt? Word je hier gelukkiger van? Of kan ik beter normaal er over praten en aangeven wat me dwars zit? Als je geïrriteerd bent, krijg je vaak alleen maar negatieve energie en vaak nog meer pech.

I’ve learned that I still have a lot to learn.

Minder oordelen.

Mensen oordelen over het algemeen veelste snel. Ze hebben binnen no time overal een mening voor klaarliggen. Vaak is dit een negatieve mening. Dit zorgt er dus voor dat je negatieve gevoelens hebt en je sneller geïrriteerd raakt. Als je positiever in het leven wilt staan, helpt het door minder te oordelen. Probeer meer dingen los te laten en ze te laten zijn zoals ze zijn.

Je hoeft niet te reageren.

Je hoeft niet overal op te reageren. Worden er op school of werk bepaalde dingen gezegd of gedaan die jou niet aanstaan, dan kan je reageren, maar dit hoeft niet. Soms is het goed om dingen voor je te houden, door er niet op te reageren.

Deze tisp & tricks geven je een goed zetje in de rug om minder snel geïrriteerd te zijn en zijn zeker het proberen waard. Mochten ze toch niet helpen maar wil je wel van je irritatie af? Dan is het een idee om eens met een therapeut te praten.

Word jij snel geïrriteerd?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.