Tips & tricks | Zo beleef jij een koele zomernacht.

Het is weer heerlijk weer buiten en we kunnen weer met z’n alle barbecueën, zwemmen en andere leuke dingen doen. Toch kunnen deze temperaturen er voor zorgen dat je ‘s nachts slechter slaapt. Hiervoor heb ik een aantal tips en tricks voor zodat je toch een koele zomernacht kan beleven. 

Natte lap.

Leg een natte lap of laken in de vriezer en haal deze er pas weer uit als je gaat slapen. Hang de lap aan je raam. Zo koelt je kamer af en heb je af en toe een lekker koud briesje.

De zeester.

Het is wetenschappelijk bepaald dat je het beste in slaap kan vallen als een zeester. Dit betekent handen wijd, armen wijd en benen wijd.

Pan met ijsblokjes.

Leg een pan met ijsblokjes voor je ventilator neer en geniet van het heerlijke frisse briesje.

Koude straal.

Lukt het niet om in te slapen vanwege de hitte? Pak dan een korte en koude douche. Je bent dan afgekoeld en kan hierdoor sneller in slaap vallen.

Voeten koel.

Hou je voeten koel tijdens het slapen, dan zal de warmte sneller afnemen. Tips: je kan voordat je gaat slapen je voeten in een ijskoud voetenbadje stoppen.

Ice packs.

Leg wat ice packs in de diepvries en haal deze voor het slapen eruit. Leg deze op je polsen, in je nek, op de achterkant van knieën en op je elleboog. Als deze punten gekoeld worden, koelt de rest van je lichaam sneller af.

Donkere kamer.

Sluit overdag de ramen en gordijnen. Zo kan de zon niet in je kamer schijnen en heb jij dus een koele kamer. Let wel op dat donkere gordijnen de warmte juist aantrekt dus dat het hierbij niet helpt.

Open ramen.

Als je merkt dat het ‘s avonds afkoelt kan je de ramen dan openen, zo kan het even doorluchten en heb je weer frisse lucht in je kamer.

Maak een muggenval.

Heb jij ‘s nachts last van muggen? Maak dan een muggenval. Verwarm 200 ml water en gooi hier 50 gram bruine suiker en 1 gram biergist bij. Als alles gesmolten is, haal je het mengsel van het vuur en laat je het afkoelen. Tijdens dat alles aan het afkoelen is, pak je een fles en snij je die in tweeën. Vervolgens zet je het deel met de nek van de fles omgekeerd in de andere helft. Wikkel de fles in zwart papier en gooi het mengsel in de fles.

Slaap je over het algemeen niet goed? Lees dan tips & tricks hoe kan je beter slapen.

Hoe hou jij het fris in je slaapkamer bij warm weer?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.