Tips & tricks | Zo laat je jouw huisdier af koelen in de zomer.

Wij mensen zweten al gauw wanneer het warme weer er is, maar let hierbij ook op je geliefde huisdier. Zij ervaren dit ook en voor hen kan het zelfs dodelijk zijn. Vandaag geef ik je tips en tricks over hoe jij jouw huisdier kan laten af laten koelen.

Honden.

Een hond kan zijn/haar warmte alleen kwijt via de voetzooltjes en door te hijgen. Zorg daarom dus voor dat je hond in de schaduw kan zitten en voldoende drinkwater heeft. Ook zijn er voor koelspullen die je eventueel voor je hond kan gaan kopen. Denk bijvoorbeeld aan een koeltematje of een koeltehalsband. Ook kan je een badje voor je hond opzetten, maar doe er geen ijskoud water in, dit is niet goed voor de longen. Smeer honden met een dunne vacht in met speciale zonnebrandcremé en laat je hond vooral niet in de auto.
Voor vragen over zonnebrandcremé bij honden verwijs ik door naar deze site.

Katten.

Katten zoeken zelf vaak de schaduw op dus zorg ervoor dat die er altijd is, zorg er ook voor dat een kat voldoende drinkwater heeft. Ook katten kunnen zich verbranden dus smeer ook katten in met speciale zonnebrandcremé. Zorg er voor dat je kat zich niet te veel inspant.
Voor vragen over zonnebrandcremé bij katten verwijs ik door naar deze site.

Be kind to animals.

Vogels.

Zorg ervoor dat de kooi van de vogels niet in de zon staat en ook niet in de tocht. Als je een hangende kooi hebt raad ik je aan om deze lager te hangen, want de warmte stijgt altijd naar boven. Zorg ook hier voor voldoende drinkwater. Hebben je vogels een badje? Ververs het water dan af en toe.

Knaagdieren.

Ook bij knaagdieren moet je ervoor zorgen dat de kooi niet in de zon staat. Zorg ervoor dat ook de knaagdieren genoeg te drinken hebben gedurende dag en geef ze door de dag heen wat groente, hier halen ze vocht uit. Je kunt ook een bakje met water vullen en deze in de kooi zetten zodat zij zich kunnen afkoelen, maar ververs het water wel af en toe.

Hoe verkoel jij jouw huisdier?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.