Tips & tricks | Zo leef je in een paar stappen duurzaam.

De laatste tijd hoor je overal het woord duurzaam. Denk maar aan al die reclames, posters en nieuwtjes die erover gaan. Steeds meer bedrijven gaan duurzamer te werk, maar hoe kunnen wij mensen duurzamer leven? Ik heb hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je al iets duurzamer gaat leven.

Vervoersmiddel.

Pak eens vaker de fiets in plaats van altijd die auto. Kan je niet fietsen omdat je bestemming iets te ver weg is? Ga dan met het openbaar vervoer. Dit is nog altijd duurzamer dan altijd je auto pakken.

Eten.

Ik vind vlees heel lekker, dus ik zou niet zo snel vegetarisch worden, maar dit neemt niet weg dat ik niet op me eten let. Probeer bijvoorbeeld één of twee dagen in de week geen vlees te eten, dit is al een stuk duurzamer. Wat je ook kan doen is biologische producten kopen, hier zit alleen wel een prijskaartje aan.

Tweedehans.

Heb je een nieuwe tv nodig? Kijk dan naar een tweedehans tv, dit is voor jou een goedkopere optie en het is duurzamer aangezien er geen nieuw product gemaakt hoeft te worden en die grondstoffen dan gewoon in de grond kunnen blijven. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Dan kan je bij meerdere sites een refurbished telefoon kopen voor een mooi prijsje. Deze telefoons zijn zorgvuldig en professioneel gecheckt, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Ze zijn zo goed als nieuw en het is goed voor het milieu. Deze telefoons worden zo goedkoop aangeboden doordat de tweedehands telefoons om diverse redenen retour zijn gekomen. Bijvoorbeeld door een technisch mankement, een inruilprogramma of door overproductie.

Your planet needs you.

Recycle je oude spullen.

Gooi je oude spullen niet zomaar weg, maar kijk wat je hier allemaal nog mee kan. Is je telefoon nog goed genoeg, maar heb je een nieuwe? Verkoop deze dan. Zijn er elektronische spullen kapot? Breng deze dan naar een recyclepunt, zodat de spullen herbruikt kunnen worden. Is je kleding te klein of trek je het niet meer aan? Recycle deze dan of verkoop het. Er zijn nu genoeg leuke apps zoals Vinted of United Wardrobe waarop je je kleding kan verkopen, zo maak jij iemand blij en verdien je ook nog eens een leuk zakcentje!

Stroom.

Nodig wat vrienden uit of ga met je gezin een avondje bij elkaar zitten zonder stroom. Dit betekent geen licht, geen internet, geen tv, niks. Brand wat kaarsjes, praat met elkaar en doe een bordspelletje. Dit is heel gezellig en ook nog eens goed voor het milieu. Hier zijn nog wat andere tips:
– Zet de tv of spelcomputers helemaal uit in plaats van alleen op stand-by. Ook in stand-by modus verbruiken zulke apparaten stroom.
– Zet je mobiele telefoon eens uit ’s nachts. Hoe zuiniger je bent met je batterij, hoe minder je je telefoon hoeft op te laden.
– Ga je voor langere tijd weg, zet dan je internet modem en je wifi-router uit. Je gebruikt toch geen internet als je weg bent.

Hou jij je bezig met duurzaam leven?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.