Tips & tricks | Zo start je je ochtend het best!

Ervaar jij je ochtend altijd stressvol, omdat je te weinig tijd hebt? Is de ochtend voor jou minst leuke dagdeel? En wil je er iets aan veranderen? Lees dan gauw verder hoe je de ochtend het beste kan gaan beginnen.

Opstaan

Als allereerst raad ik het je aan om op tijd op te staan en niet last minute. Ik weet dat je liever zolang mogelijk blijft liggen, maar zo heb je weinig tijd en begin je je dag niet fijn. Sta eerder op zodat je meer aan je dag hebt en ook echt de tijd hebt om je dag goed te gaan beginnen.

Telefoon

(Bijna) iedereen dit doet, maar het helpt totaal niet, meteen op je telefoon kijken als je wakker word. Het beste is om je telefoon het eerste halfuur niet aan te raken en in plaats daarvan meteen een glas water naar binnen gieten als je wakker word. Dit mag wel na 7 á 9 uur geen vocht binnen te krijgen.

Stretchen

Doe een aantal stretch oefeningen om jezelf en je lichaam wakker te maken.

Douche

Ben je nog niet helemaal wakker? Neem dan een koude/lauwe douche om je lichaam wakker te schrikken. Neem geen warme douche, dit zorgt er namelijk voor dat je traag word en je zwak voelt.

Gezond ontbijten

Vele van ons slaan het ontbijt over, maar het ontbijt is de belangrijkst maaltijd van de dag. Neem een gezond ontbijtje. Zodra je gezond gaat ontbijten helpt het je stofwisseling op gang te komen en voorkomt het dat je later op de dag wilt snacken. Dus vul je schaaltje met yoghurt, gooi er wat noten en fruit bij en ga er lekker voor zitten.

Doel

Stel een doel voor elke dag. Zo word je gemotiveert om aan de slag te gaan en niet te blijven luieren. Dus wat is jouw doel voor vandaag?

Laat je motiveren

Als je eenmaal uit bed bent en weer fris en fruitig bent, pak er dan een motiverende boek of video er bij. Ook muziek luisteren helpt je motiveren en positief te denken.

Leg alles klaar

Leg voor dat je gaat slapen alles klaar. Denk bijvoorbeeld aan kleren, pak je tas in, maak alvast je lunch, plan je dag. Je kan zelfs je koffie alvast klaar zetten, zodat je in de ochtend alleen nog maar op het knopje hoeft te drukken.

Hoe begin jij je ochtend het best?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.