Valentijn.

Valentijnsdag staat weer voor de deur, wat betekent dat we de liefde weer gaan vieren. Vele kopen cadeautjes voor elkaar, schrijven een kaart of gaan iets leuks doen met elkaar zoals uiteten of een film kijken. Dit kan zowel met je vriend of vriendin als met een groep vrienden of vriendinnen. In dit artikel vertel ik jullie mijn liefdesverhaal.

Zaterdag 30 juni 2018

Mijn liefdesverhaal begon op zaterdag 30 juni 2018, de dag waarop ik mijn vriendje Kaj ontmoette. We waren allebei een weekendje kamperen in Budel met motorclubs uit heel het land. Ik kwam daar met mijn vader en zijn motorclub en Kaj kwam met zijn vader en de motorclub. Ik zat bij de motorclub van mijn vader te chillen totdat ik een SMS kreeg van een onbekende jongen of ik en mijn schoonzusje Chanika naar de springkussen wilden komen. Ik was heel verbaasd dat iemand mij SMSde en liep naar Chanika toe. Zij werd meteen enthousiast en trok mij mee naar de springkussens. Daar stond hij dan met zijn zonnebril op, zijn haartjes strak in de lak en zijn lieve lach. Ik was nogal zenuwachtig en er kwam bijna geen woord uit mijn mond, gelukkig was daar Chanika die grapjes zat te maken op de springkussen en het ijs brak. Na een uurtje gekletst te hebben met Chanika en Kaj ging iedereen weer terug naar zijn/haar tent om te eten.

Dezelfde avond ging iedereen naar de grote tent toe (Wat heel erg op een circustent leek) om met z’n alle te feesten. Mijn broer Jordy en schoonzusje Chanika liepen al gauw naar achteren waar Kaj met z’n vrienden zat. Ik daarin tegen bleef veilig bij de motorclub staat. Op een gegeven moment liep ik naar Chanika toe of zij nog iets wilden voor drank, waarop Kaj (die al een aantal biertjes op had) tegen mij zei dat ik bij hun moest blijven chillen, want dat was veel gezelliger. Dat is dus wat ik deed, ik bleef bij hun chillen en om het wat gezelliger te maken zette ik het drankspel Picolo op. Het werd steeds kouder en ik begon al een beetje te trillen op me benen van de kou, Kaj zag dit en haalde voor mij zijn vestje die ik aan mocht trekken. Nadat het feest was afgelopen liep iedereen naar zijn/haar tent toe om te gaan slapen. Wij daarin tegen gingen met z’n alle naar de partytent om nog even bij te kletsen. Toen we bij de partytent aankwamen zei Kaj “Waar moet ik nu gaan zitten?” Waarop ik voor de grap antwoordde “Je mag wel bij mij op schoot.” En dat deed hij dus ook, maar naar een halfuurtje werd het toch iets te zwaar en draaide we de rollen om en zat ik bij Kaj op schoot.

Zondag 1 juli 2018

De eerste mensen kwamen om 6 uur ’s morgens hun bedje al uit, terwijl wij nog steeds met z’n alle zaten te kletsen. Op dat moment besloten we dat iedereen nog even naar zijn/haar tent gingen en nog probeerde te slapen. Bij mij lukte dit helaas niet meer.

Na het ontbijt gingen Chanika en ik de vest van Kaj weer terug brengen, dit deed ik met zwetende handjes en mijn hart klopte in mijn keel. Op het moment dat ik Kaj z’n vest weer terug gaf deed hij een beetje afstandelijk, dit zag ik natuurlijk niet aankomen aangezien we het de hele nacht super leuk hadden met z’n alle.

Rond 10:00 zat ik in onze partytent te appen met wat vrienden toen ik Kaj en een vriend van hem de hele tijd heen en weer zag lopen voor mijn tent. Dit vond ik nogal raar, maar ik ging gewoon verder met waar ik mee bezig was. Totdat Kaj uiteindelijk naar mij toe kwam en vroeg of ik de motorrit (die ze op zondag altijd organiseren voor de gehandicapten) met hem wilde kijken, ik antwoordde natuurlijk ja en liep met hem mee. Na de rit kletste we nog wat met elkaar, daarna liepen we beide weer terug naar de tent.

Niet veel later had mijn vader alles ingepakt en moesten we doei zeggen tegen iedereen. Mijn broer en ik liepen naar het groepje toe om iedereen gedag te zeggen. Ik wist alleen niet of ik Kaj nu apart gedag moest zeggen of niet, dus deed dit maar niet.

Thuis aangekomen kreeg ik weer een SMS van Kaj waarin stond “Ben je al naar huis?” waarop ik reageerde “Mis je me nu al?” Hierna volgde nog een heel gesprek.

Woensdag 4 juli 2018

Na dagen met Kaj geappt en SMSt te hebben, hadden we besloten dat hij naar mij toe kwam. Hij had zijn schoolmusical van groep 8 mee en samen gingen we die bekijken. Daarna keken we ook nog de mijne, maar die konden we helaas niet helemaal af kijken.

Om 18:00 gingen we pannekoeken eten en daarna stapte we met mijn moeder en stiefvader de auto in. Mijn diploma-uitreiking was namelijk die dag en Kaj wilden graag mee. Na de diploma-uitreiking gingen we nog naar de stad toe waar mijn vrienden en mijn broer zaten te chillen.

Om 22:57 moest Kaj zijn laatste bus pakken maar die had hij helaas ‘gemist’ waardoor hij nog een nachtje moest blijven.

Donderdag 5 juli 2018

Toen wij om 00:20 thuis kwamen gingen we nog een spelletje spelen met mijn moeder en haar vriend. Terwijl hun in de keuken drinken aan het inschenken waren voordat we konden spelen pakte Kaj mijn handen vast en sprak hij de woorden “Joyce, wil jij een serieuze relatie met mij?” Het was misschien wat snel, want we konden elkaar pas een dag of 5, maar het voelde gewoon heel goed waardoor ik “Ja.” antwoordde.

Er waren veel mensen niet eens met onze keuze en er werd vooral tegen mij gezegd dat wij het nog geen 2 maanden met elkaar volhouden. Maar nu 1 jaar en 7 maanden later zijn wij nog steeds bij elkaar en gelukkiger dan ooit.

Ik wil jullie meegeven dat wat mensen ook te zeggen hebben, volg jou hart. Jij weet wat het beste is voor jou, niet de anderen. Als mensen jou niet jou leven laat leiden, dan zijn die mensen jou niet waard. Dus volg je hart, volg je dromen en leef je beste leven!

1 Comment

  • Reply Kaj 13 februari 2020 at 21:53

    I love u

  • Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.