Van gewone gezelschapspellen drankspellen maken.

Straks als we al onze familieleden en vrienden mogen zien, gaan we los! We gaan met oma knuffelen, met opa stoeien en met vrienden drinken. Om de avonden met vrienden misschien wat gezelliger te maken, laat ik jullie zien hoe je van gewone gezelschapspellen drankspellen kan maken.

Ganzenbord.

Van Ganzenbord kan je veel verschillende varianten drankspellen maken. Je kan bijvoorbeeld doen dat je bij elk even getal waar je op komt te staan een slok moet drinken, je kan doen dat elke keer als je op een gans komt te staan een slok moet drinken of dat je om de 5 vakken moet drinken.

Monopoly.

Het doel van dit spel is om een monopoly op te bouwen en rijk te worden. Dit kan je in een drankspel toveren door elke keer als jij moet betalen ook nog een slok te drinken.

Pim Pam Pet.

Van dit spel kan je heel makkelijk een drankspel maken. Diegene die te laat was met beantwoorden of een fout antwoord heeft gegeven moet drinken.

Crazy nights make the best memories.

30 seconds.

Bij 30 seconds heb je 30 seconden om het woord op het kaartje te raden doormiddel van de omschrijving van je teamgenoot. Om het in een drankspel te veranderen moeten jij en je teamleden voor elk woord dat niet geraden is of fout geraden, een slok drinken. 3o secondes heeft nu ook zijn eigen app, deze kost wel 5,49. Ook zijn er andere gratis varianten zoals Half a Minute en Guessy Words.

Mens erger je niet.

Bij dit spel moet je 6 gooien om op het spel te komen, vervolgens een ronde te maken en als je een rondje hebt gemaakt kom je bij je eigen eindcirkel, als daar al je pionnen staan ben je klaar. Hoe kan je dit als een drankspel maken? Elke keer als een speler 6 gooit en weer een nieuwe pion erop kan zetten, moeten de anderen drinken, ook kan je doen dat als jij eraf bent gegooit dat jij dan moet drinken.

2 leugens 1 waarheid.

Dit spel kan je kopen, maar ook zelf maken/verzinnen. Je hebt 2 leugens en 1 waarheid en jij moet raden wat waar is. Om dit in een drankspel te veranderen kan je drinken als je het fout hebt!

A drunk mind speaks a sober heart.

Party & Co.

Bij dit spel moet je imiteren, tekenen, antwoord geven op originele vragen en de grappigste uitdagingen overwinnen. Hoe veranderen we dit in een drankspel? Om bij elke fout antwoord weer te gaan drinken.

Mikado.

Bij Mikado liggen er stokken op elkaar en je moet omstebeurt een stok weghalen zonder dat de rest beweegt. Om hiervan een drankspel te maken, kan je doen dat als de stokken toch bewegen tijdens het weghalen, je moet drinken.

Eigen spel.

Ook kan je een eigen spel maken. Dit heb ik gedaan. Mijn spel heeft 181 vakjes (met het start en eindvakje erbij geteld). Op elk vakje staat een leuke opdracht of je mag gaan drinken of je mag slokken/shotjes aan iemand anders geven. Ik ben hier in totaal 23 uur mee bezig geweest dus je moet er wel echt tijd voor hebben en zin in hebben. Hieronder zie je mijn gemaakte spel.

Heb jij nog een leuk drankspelletje?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.