Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn inspiratie vandaag haal en hoe ik elke week 2 blogs kan klaarzetten. Dit kan namelijk soms best moeilijk zijn en vooral als je net begint met bloggen, die struggle had ik namelijk echt vaak op het begin. Ik ga dit hier met jullie bespreken.

Als allereerst toen ik mijn blog begon heb ik natuurlijk gebrainstormd over de onderwerpen en categorieën die ik op mijn blog wil hebben, dit is vaak veranderd want het moet bij je passen, je moet er makkelijk over kunnen schrijven en het moet wel mensen aantrekken, anders publiceer je het voor niks dat is ook een beetje zonde.

Toen ik dit dus helemaal bedacht had, ben ik voor mezelf gaan brainstormen over wat ik zou willen schrijven en heb ik dit in mijn notities gezet op mijn telefoon. Ik keek vooral naar wat zou ik willen lezen op een blog en zo heb ik ook rondgevraagd bij vriendinnen wat zij leuk vinden om te lezen.

Verder heb ik ook gekeken naar mijn favoriete blogster hoe zij het deden namelijk naar: Femke KampsTeske de Schepper en Desirée Pelgrom. (Kijk gerust ze zijn goed!!) Door naar hen te kijken ben ik op meerdere ideeën gekomen en heb ik mijn lijstje verder aangevuld.

Ook reis ik veel met het openbaar vervoer waardoor ik veel tijd heb om na te denken. Ik kom dan vaak met nieuwe ideeën die ik dan ook weer in mijn notities zet. (Waar zou ik zijn zonder mijn notities?)

Het is natuurlijk ook slim om op gebeurtenissen in te spelen, bijvoorbeeld op feestdagen of op het nieuws.

De onderwerpen zijn voor mij vaak geen probleem door alles wat ik hierboven heb beschreven, het beginnen met schrijven vaak wel. Zo ben ik soms echt lang bezig met het bedenken van de intro (het dik gedrukte stuk), maar als je dan eenmaal aan het typen bent gaat het allemaal weer super snel.

Ik hoop dat jullie vraag van waar ik mijn inspiratie uithaal nu is beantwoord. Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

 

 

 

 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.