Wat zijn de lessen die ik heb geleerd tijdens quarantaine?

Het coronacrisis heeft iedereen geraakt. De een wat minder dan de ander, maar iedereen heeft er iets van gemerkt. Voor sommige is de quarantaine een grote uitdaging en anderen vinden het wel prima zo. Ik had er op het begin veel moeite mee, maar later had ik er mijn draai wel in gevonden. Maar wat zijn nu de lessen die ik heb geleerd tijdens quarantaine/coronacrisis?

Alles gaat door.

Wij mensen vinden onszelf heel wat en denken vaak dat we alles kunnen maken, denk aan de plastic soep die door ons is ontstaan of de opwarming van de aarde. Toch als je nu kijkt zijn wij niet heel wat. Sterker nog de aarde heeft ons niet nodig, want in de tijd dat wij thuis zaten, is de natuur gewoon verder gegaan met zijn ding. Ik ben de natuur mee gaan waarderen, wij zijn namelijk niet de baas, wij zijn hier te gast.

Structuur.

In het dagelijks leven heb je structuur. Je wordt wakker, je maakt je klaar, gaat naar je werk/school, doet daar je ding, gaat weer naar huis en start je avondroutine tot je naar bed gaat. Nu we thuis zitten gaat dat wat lastiger, je hebt namelijk niet meer je structuur zoals daarvoor, maar moet deze zelf maken. Op het begin heb ik vooral veel uitgeslapen en ging ik laat naar bed, toch merkte ik dat dat niet goed voor me was. Aangezien ik geen structuur meer had at ik later en dronk ik minder. Ik heb dus geleerd dat ik echt structuur in mijn leven nodig heb. Zo maak ik elke week een planning waardoor ik wel op moet staan en productief moet zijn. Ik maak geen overvollen planning want dan zie ik er tegenop, maar planningen met genoeg ruimte er tussen zodat ik genoeg kan ontspannen.

The sun will rise and we will try again.

Sporten.

Sporten + ik = grootste vrienden, maar ook grootste vijanden. Toen ik begon met sporten was ik super gemotiveerd en had ik een abonnement bij Fitland, hier had ik op donderdag een personal trainer en op dinsdag ging ik zelf sporten. Na een jaartje daar gesport te hebben, ben ik overgegaan op Basic Fit. Dit was namelijk goedkoper en dat klonk wel aantrekkelijk. Toch was dit helemaal niet slim, ik had namelijk een abonnement waar ik een jaar aan vast zat, maar vond daar sporten niet fijn dus ben maar een stuk of 5 keer gegaan. In mei kreeg ik bericht dat mijn abonnement daar eindelijk klaar was. Ik was heel blij want dat scheelt toch weer een hoop geld als je toch niet gaat! Ik wilde me eigenlijk gaan aanmelden bij een andere sportschool, maar dit is er niet meer van gekomen. Tijdens quarantaine wilde ik toch meer in beweging blijven dus heb ik een yogamatje gekocht en wat gewichten, ook heb ik de app WorkoutWoman gedownload en nu ben ik 5 dagen in de week aan het sporten. Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt en heb geleerd van quarantaine dat je altijd in beweging moet blijven, je gaat je namelijk gezonder en fitter voelen!

Contact houden.

Ik heb gemerkt bij sommige vrienden dat al spreek je ze heel lang niet, ze staan toch voor je klaar als je ze nodig hebt. Ook heb ik gemerkt dat niet iedereen jou appt als er iets aan de hand is. Zo heb ik een aantal keer een app/bel rondje gedaan naar wat vrienden of alles nog oké is en of ik iets voor ze kon doen. Je leert natuurlijk ook wie je echt vrienden zijn en wie er altijd bij jou checkt of alles nog oké is. Naar mijn verbazing waren dat er meer dan dat ik had verwacht en dat gaf me een fijn gevoel. Ik heb geleerd dat je vaker moet kijken hoe het gaat met je vrienden, want niet alles is zo vanzelfsprekend als dat het lijkt. Ook straks als het drukke leventje begint, het neemt echt niet veel tijd in beslag om even een appje te sturen en je maakt er iemand blij mee ook.

I missed you before Quarantine.

Succes.

Als je mij voor dit hele gebeuren zou vragen wat succes voor mij betekent zou je zeker de woorden een goede baan, mooi huis, goed salaris, geluk en gezondheid horen. Maar eigenlijk is succes juist geluk en gezondheid. Je kan een super mooi huis hebben en een goede baan, maar zoals je in deze tijd heb gemerkt helpt dat je tijdens deze pandemie. Je moet namelijk gezond zijn wil je deze virus kunnen verslaan en zelfs dan is het moeilijk en je moet gelukkig genoeg zijn wil je je niet laten beïnvloeden door alles om je heen. Wees dus iets minder gefocust op geld en iets meer op je geluk en gezondheid.

Dankbaar.

Zoals je ziet hoeft er maar iets te gebeuren en heel de wereld ligt op zijn kop. Wees dus meer dankbaar voor alles in je leven. Zo heb ik geleerd dat het niet vanzelfsprekend is om elke keer mijn vriend te zien in het weekend dus ben ik meer dankbaar geworden voor het openbaar vervoer en de momenten die ik samen met hem heb. Zo is dat hetzelfde met vrienden, het is niet vanzelfsprekend dat jij ze elk weekend kan zien of je ouders of opa’s & oma’s. Ook voor school en werk moet je dankbaar zijn, zo kan je bijdragen aan het maatschappij en zit je niet de hele dag thuis zoals nu, want je ziet dat dit ook niet de ideale situatie is. Wees meer dankbaar!

Welke lessen heb jij geleerd tijdens jouw quarantaine?

Wil je nou elke keer als ik een blog upload een berichtje in je mailbox? Vul dan hier even je gegevens in en dan mailen we snel!

1 Comment

 • Reply Ingrid Bonewald 17 juni 2020 at 11:59

  Ik ben dankbaar en zeker met zo’n verstandige dochter.
  Ik kan het je niet vaak genoeg zeggen, wat voor trotse moeder ik ben❣
  Je doet het toch maar allemaal.
  Je blogs zien er goed uit.
  Echt een aanrader om het te lezen.

 • Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.